SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A magyar vezető részvények többségében tovább él a l - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A magyar vezető részvények többségében tovább él a lendület
Kihozta az Equilor Befektetési Zrt. a nemzetközi és hazai részvénypiaci ajánlását, melyben majdnem mindegyik magyar blue chipre vételi ajánlást fogalmaznak meg. Úgy tűnik, maradt még szufla a BÉT-es papírokban, hiába vannak túl egy nagyobb ralin 2015 óta. Íme az elemzői vélemény.
Megjelent: 2016. 04. 29. péntek 13:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorrészvényotpmolrichtermagyar telekomblue chip

Csillapodott az aggodalom 2016 első harmadában, felére esett a VIX-index. Kiss Mónika szerint az üzleti ciklus elméletek továbbra is jól meghatározzák a részvénypiaci teljesítményt, és most lassan a ciklus tetejére érünk a nyugati gazdaságban, de nem látni pontosan, hogy mikor érkezik el a csúcspont, ahonnan fordul majd a piac. Az olaj nyomott ára és a jegybankok tevékenysége jelentősen akadályozza, hogy észlelhető legyen a ciklus menetrendje. Az európai jegybank által a piacra öntött rengeteg pénz egyelőre nem látszik a vállalatok teljesítményén. Ennek megfelelően torzít a részvénypiac, a vállalati árbevételek és a részvény árfolyamok jelenleg nincsenek összhangban.

 

Az Equilor ajánlása a nemzetközi részvénypiaci befektetések terén néhány egyedi ötleten alapszik. A telekommunikációs szektorban van néhány olyan papír, ami jól teljesíthet az erős verseny miatt, amelyben egyértelmű győztes a T-Mobile US az agresszív marketing stratégiájával, kedvező tarifáikkal. Az amerikai T-Mobile részvény nem fizet osztalékot, a részvényárfolyam növekedése adja a befektetői sztorit. Kiss Mónika szerint még mindig érdemes részvényeket vásárolni, pl. az Adidas-t,  Beiersdorf (Nivea gyártója) és a Daimler részvényekben rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

 

A magyar részvénypiac száguldása 2015 óta tart. Az OTP 61,8%, a Richter 56,6%, a MOL 27,6%, az MTel pedig 20,1%-ot értékelődött fel az elmúlt időszakban, ezzel a BUX az ötödik legjobban teljesítő index volt a világon, mivel 43,8%-ot tudott emelkedni. A nemzetközi befektetők ismét aktívak lettek a magyar piacon, az alapvető strukturális változások miatt. A kamatcsökkentési ciklus és az alacsony alapkamat támogatóan hatott a részvény típusú befektetésekre, vonzóbbá teszik azt most is. A stabil forintárfolyam eközben kiemelte a magyar parkettet a feltörekvő piacok köréből.

 

A Richter esetén Kiss Mónika azt mondta, hogy felhalmozást ajánlanak, 6100 forintos fundamentális értékeltséggel. A Magyar Telekom esetén az ajánlás semleges, a fundamentális értékeltséget 470 forint magasságába helyezik – ezen a szinten az ajánlásuk: tartás. Ellenben kifejezetten jó eredményeket várnak a MOL-tól és az OTP-től az első negyedéves gyorsjelentésekben. A MOL-ra vételi ajánlást fogalmazott meg az Equilor, 17050 forintra várják a részvényt. Az OTP részvényekre szintén vételi ajánlással tekintenek, 7200 forintos fundamentális értékeltséget állapítottak meg az Equilor elemzői. Az OTP korábbi „eredményromboló területe” (Oroszorszg, Ukrajna) idén már legalább „plusz nullát” hozhatnak.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS