Extra funkciókért lépj be!

Itt a részletes elemzés a pénteki OTP gyorsjelentésről
Rendkívül nagy javulást könyvelhetett az OTP az első negyedévben. A bank több, mint 34 milliárd forintos profitról számolt be negyedéves számaiban. Nagy Andrással, az Erste Befektetési Zrt. elemzőjével néztük végig hazánk egyik legfontosabb blue-chip-jének a q1-es eredményeit.
Megjelent: 2016. 05. 17. kedd 13:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Nagy Andráserste bankotpgyorsjelentés

Nagyot javult az OTP Bank első negyedéves ereménye, hiszen a cég több, mint 34 milliárd forintos profitot könyvelhetett el. Ezt a javulást alapvetően kettő fontos tételnek köszönheti a bank, egyrészt annak, hogy jelentőset csökkent a bankadó mértéke, ami 10 milliárd forintos megtakarítást jelentett. A másik fontos dolog a csökkenő céltartalék, amit 44 milliárd forinttal sikerült az OTP-nek csökkentenie.

 

Mindegyik leányvállalat nyereséget tudott felmutatni, Oroszországban és Ukrajnában ugyan ez a növekedés kismértékű volt, de ez így is nagy haladás az elmúlt évek tendenciájához képest. A profitot továbbra is a magyar és a bolgár operáció hajtja. A negatívumokat is érdemes megemlíteni: a kamatmarzsoknak a csökkenése az továbbra is fennmaradt, ennek eredményeképp a nettó kamatbevétel is egy visszaesést mutatott.

A gyorsjelentésre adott árfolyamreakció nem volt pozitív, a részvény a negatív tartományba esett
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS