SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ezeket az iparágakat érdemes meglovagolni a Trump-éra kez - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ezeket az iparágakat érdemes meglovagolni a Trump-éra kezdetével
A meglepetés erejével hatott Trump elnöki székért folytatott győzelme, de úgy tűnik, hogy a részvénypiacon inkább jó sztorikat hoz a változás a befektetőknek. A gyógyszeripar fellélegezhet, az energiaszektorban a fosszilis lesz a trend, a bankszektor elkerülheti a szigort.
Megjelent: 2016. 11. 10. csütörtök 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Miró Józseferstetrumprészvénypiacusaamerikagyógyszeriparbankszektorhadiiparenergiaszektor

Hillary Clinton a gyógyszergyártókat arra kötelezte volna, hogy csökkentsék az áraikat. Most, hogy kiderült, hogy Trump lesz az elnök, ez a nyomás eltűnni látszik a nagy gyógyszergyártók papírjain. Miró József, az Erste befektetési Zrt. vezető elemzője szerint jelentős felértékelődés jöhet pl. a Pfizer vagy a Johnson & Johnson részvényekben.

 

A bankszektor szintén fellélegezhet, ugyanis Clinton komoly szigorítást hozott volna, "három csapásként" emlegették a terveit: kockázati díjat vezetett volna be extra költségtételként, felügyeleti hatáskörben feldarabolhatóak lettek volna bizonyos nagyobb pénzintézetek, és szabályozva lettek volna az "árnyékbankok" . Ezek az intézkedések várhatóan nem lesznek bevezetve a republikánus elnökség alatt, így jó eséllyel az amerikai bankszektor nagy részvényeiben inkább pozitív sztorikat láthatunk majd.

 

Az energiaszektor is fontos kérdés. Clinton jelentős zöld energia programot jelentett be, ezzel szemben Trump a fosszilis energiahordozókra szeretne koncentrálni. Az olaj árfolyamára rövid távon kedvezőtlenül hathat majd az a stratégia, hogy a kisebb szereplők is újabb kitermelési kvótákhoz juthatnak, de hosszabb távon vannak pozitív kilátások. Trump inkább a szén iparának újbóli felvirágoztatását vette a fejébe.

 

A hadiipar nem is kérdés, hogy fellendülhet, elég csak a Lockheed Martin részvényére ránézni, különösebb magyarázat nélkül.

A Pfizer gyógyszergyárban vélhetően örülnek, hogy nem Clinton nyert

A hadiipari óriás részvénye már az első napon kilőtt
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS