SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Nem indokolja semmi az Apple jelenlegi magas árfolyamát - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Nem indokolja semmi az Apple jelenlegi magas árfolyamát
Nagy emelkedésen van túl az Apple árfolyama, amit igazából nem sok fundamentum indokol, kissé túlárazott jelenleg a papír. Cinkotai Norbert, a KBC elemzője szerint, 110-120 dollár körül lehetnek a reális szintek a részvényben, amik akár beszállási pontot is jelenthet.
Megjelent: 2017. 02. 22. szerda 11:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Cinkotai Norbertkbcappleemelkedéstúlárazottiphonekijelző

A legutóbbi negyedévben az Apple éves alapon 3 százalékkal növelte bevételét, míg az EPS 2,4 százalékkal bővült. Ezek nem rossz számok, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy az Apple az elmúlt 2 évben 70 milliárd dollárnyi részvényt vásárolt vissza. Ha csak a tisztított nettó profit sort nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy az 18,05 milliárd dollárról egy év alatt 17,9 milliárdra esett vissza. Ez persze nem drámai, de azért nem árt tudni.

 

Így viszont az lehet a következő logikus kérdés, hogy honnan fog jönni a növekedés a következő időszakban. Annak persze már voltak jelei, hogy a nagy növekedési sztorinak már vége, és sokkal inkább egy stabil készpénztermelő cégről van szó. Nem lehet véletlen, hogy a Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway is jelentősen növelte részesedését a legutóbbi negyedév során, vagyis az nem feltétlenül kell, hogy megijesszen bárkit, ha a növekedés elapadását látja.

 

Vannak persze ígéretes projektjei az Apple-nek, mint például az Apple TV, a hordozható technológiák, vagy éppen a szolgáltatások, ugyanakkor kérdés, hogy ezek mennyire tudják befolyásolni a cég eredményét. Az igazság az, hogy az Apple még most is egytermékes cégnek mondható, hiszen az iPhone eladásokból származott a bevételek 70 százaléka a legutóbbi negyedévben.

 

Azt már megszokhattuk, hogy az Apple évente több új telefonnal jelentkezik, azonban 2017 különlegesnek ígérkezik, ugyanis idén lesz 10 éves az iPhone. Ez kétélű dolog lehet: egyrészt valószínűleg nagy lesz a vásárlói érdeklődés, ami löketet adhat az értékesítéseknek, ugyanakkor minden bizonnyal a várakozások is igen magasak lesznek a céggel szemben. Mindenesetre ilyen szempontból nagyon fontos lehet az idei év az Apple számára, hiszen azért nem mindig sikerült lenyűgözni a nagyözönséget a legutóbbi iPhone-okkal, így idén bizonyára szeretnének valami nagyot dobbantani.

 

Visszatérve ahhoz, hogy mennyire elszaladt az Apple árfolyama, érdemes lehet megvizsgálni, hogy hogyan alakultak a céggel szembeni várakozások. Ha azt nézzük meg, hogy az EPS várakozások hogyan változtak az utóbbi időben, látható, hogy nem igazán tudták tartani a lépést az árfolyammal. Bár az tavaly óta megfigyelhető volt, hogy az árfolyam nagyobb mértékben nőtt, mint a becsült EPS, de a kettő közötti különbség az utóbbi hetekben még inkább megnőtt. Természetesen ez sem egy mindent tudó „mutató”, de azért érdekes lehet összevetni a befektetők optimizmusát az elemzők óvatosabb előrejelzéseivel.

 

Részlet a KBC Equitas elemzéséből.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS