SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Életveszélyessé vált az OPNI, az MNV-nek még nincs kés - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Életveszélyessé vált az OPNI, az MNV-nek még nincs kész terve
Az MNV írásban reagált: az OPNI ingatlan nem értékesíthető. A hosszú távú hasznosítás céljának kialakításáig az MNV az ingatlan területén üzemeltetési és állagmegóvási feladatokat lát el. Egy trükkel mégis meg tudjuk mutatni, milyen belül a 8 éve bezárt, életveszélyes helyszín.
Megjelent: 2016. 04. 29. péntek 15:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
opniingatlaningatlanpiacbudapestmnvnemzeti vagyonkezelőelhagyatottromos

A Facebook-on terjedt a napokban egy esemény, amely a bezárt elmegyógyintézet látogatását hirdette és már 32 ezer érdeklődő kattant rá. Szinte borítékolható volt, hogy nem fog összejönni a szervezett túra 32 főnek sem, nem hogy 32 ezernek, ugyanis mint megtudtuk a Nemzeti Vagyonkezelő sajtóosztályától, az épület már nem csak belül, hanem kívül is életveszélyessé lett nyilvánítva, így ott tartózkodni nem szabad.

 

Korábban arról szerettünk volna interjút készíteni, hogy mi az MNV terve az értékes ingatlannal. Írásos válaszban reagáltak a felvetésünkre. Mint közlik, "az OPNI ingatlan-együttes – annak műemléki és erdő besorolásából következően is – nem értékesíthető. Hosszú távú hasznosítása átgondolt, végrehajtható és kellő mértékű forrásokra is támaszkodó koncepciót követel meg, melynek elkészítése jelenleg is zajlik. A hasznosítási koncepció kialakítása során figyelemmel kell lenni az itt jelentkező korlátokra, mint például az ingatlan-együttes nagy kiterjedésére vagy a műemléki jogi jellegére. Az OPNI hosszú távú hasznosítási céljának kialakításáig az MNV Zrt. az ingatlan területén üzemeltetési és állagmegóvási feladatokat lát el."

 

Mivel be nem juthatunk mi sem, megkértük a Youtube-on futó Szellemvárosok Magyarországon sorozat készítőjét, Hajner Gyulát, hogy adjon pár snittet. Ő 2015 nyarán jutott be és nem volt ellenére a kérésünk, így meg tudjuk most mégis mutatni, hogy milyen állapotba került az OPNI épületegyüttese a 2007. december 31-i bezárás óta.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS