SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Nyár esti fotómánia New Yorkban: megvolt a 2016-os Manhat - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Nyár esti fotómánia New Yorkban: megvolt a 2016-os Manhattanhenge
Fotósok siserehada nézett a Napba objektívjén keresztül tegnap este: évente csak körülbelül 2 alkalommal ragyogja be New York utcáit a ráccsal párhuzamosan a lemenő Nap fénye. A látványos jelenség feldobja Manhattant, íme az AFP felvételei.
Megjelent: 2016. 07. 12. kedd 11:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
manhattanmanhattanhengenew yorknaplementeutazásnap

Manhattanhenge-nek vagy néha manhattani napfordulónak nevezik azt az évenként négyszer előforduló jelenséget, amikor a New York Manhattan kerületében álló megfigyelő a felkelő, illetve a lenyugvó Napot a városrész kelet-nyugati irányú utcáinak vonalában látja. A jelenség különösen a felhőkarcolókban gazdag középső (Midtown) városrészben látványos, ahol a Nap ilyenkor hosszasan a magas épületek övezte utcák középvonalában látható. Az elnevezés az angliai Stonehenge nevéből ered.

 

A Nap csak évente kétszer, a tavaszi és az őszi napéjegyenlőség idején kel pontosan keleten és nyugszik pontosan nyugaton. Az év többi napján a napkelte és a napnyugta helye a megfigyelő egyenlítőtől való távolságától függő határok között vándorol a horizonton: a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napforduló idejéig távolodik a kelet-nyugati iránytól, majd az őszi napéjegyenlőség idejére visszatér oda, azután a téli napfordulóig a másik irányba távolodik és végül a következő tavaszi napéjegyenlőség idejére megint visszatér a kelet-nyugati irányba.

 

A manhattani kelet-nyugati irányú utcák valójában 29 fokos szöget zárnak be a kelet-nyugati iránnyal (tehát az utcák nyugati vége a 299 fokos, a keleti vége pedig a 119 fokos irányba mutat. Ennek megfelelően a lenyugvó nap útban a nyári napforduló felé május 28-án látható az utcák vonalában, majd a napfordulót követően, a nyugati (270 fokos) irányhoz visszatérve július 12-én ismét feltűnik. Hasonlóan, a napkelte a téli napfordulótól egyenlő távolságra, december 5-én és január 8-án látható az utcák vonalában.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS