SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Megnyitották a Közép-Európai Egyetem új, ultramodern be - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Megnyitották a Közép-Európai Egyetem új, ultramodern belvárosi épületeit
Szeptember 15-én a Közép-európai Egyetem (CEU) két ultramodern épületet nyitott meg Budapest belvárosában, amely alkalmas arra, hogy "otthonegyetemmé" váljon, mondta el Baross Pál a CEU kampuszfejlesztési igazgatója.
Megjelent: 2016. 09. 20. kedd 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
baross pálceuközép-európai egyetemfejlesztészöld megoldásokokos megoldásokokos technológiaoktatás

Szeptember 15-én a Közép-európai Egyetem (CEU) két ultramodern épületet nyitott meg Budapest belvárosában, amelyeket csúcstchnológiával szereltek föl, alkalmassá téve azokat a tanulás, az oktatás, a kutatás és az eszmecsere számára. A fejlesztés célja az volt, hogy egy teljesen átjárható közösségi térré váljon az Egyetem, illetve hogy a kampusz kapacitását kibővítse.

 

Kiemelten fontosnak tartották a közösségi terek kialakítását, amely alkalmassá teszi az egyetemet, hogy "otthonegyetemmé" váljon, és ahol a diákok csoportos foglalkozásások részesei lehetnek, és nem egyirányú oktatásban vesznek részt. A termekben okos táblák, mikrofonok és kamerák segítik a tanárok, diákok munkáját, ahol nem kell a technikai berendezésekkel foglalkozni, hanem a teljesen automatizált rendszerek irányítás nélkül tudnak működni.

 

A fenntarthatóság, környezettudatosság is nagy hangsúlyt kapott a felújításkor. A felhasznált anyagok mind minősített környezetvédelmi előírásoknak megfelelően készültek, így például a bútorok kezelésekor használt anyagok nem tartalmaznak káros anyagokat, valamint az energiatakarékosság is nagy hangsúlyt kapott, amely nagy költségmegtérülést jelent a későbbiekben. Az épület kialakításánál szempont volt, hogy diákok, tanárok egyéni szokásokkal használják az épületet, így lehetőséget biztosítottak a különböző igények egyéni kielégítésére (pl. hűtés, fűtés, szellőztetés egyéni szabályozására). A környezettudatosság jegyében egy 400 férőhelyes biciklitároló is épül majd, az autó parkolási kívánalmakat, a szabályozásnak megfelelően, pénzzel váltották meg, így ösztönözve az épületet használókat biciklis vagy gyalogos közlekedésre.


A felújítás eddigi szakasza 20 millió euróba került, amelyet az Európai Beruházási Bank hiteléből, illetve az egyetem saját forrásgyűjtése során összegyűjtött pénzből finanszírozták.




Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS