Extra funkciókért lépj be!

A hazai áramigények sokszorosát meg lehetne termelni a magyar széllel
Van potenciál a magyar szélenergiában, de a hazai társadalom és a gazdaság nem használja ki. Egy kutatás szerint több tízezer megawattnyi energiát lehetne termelni szélerőművekkel, ami többszöröse lenne a Paksi atomerőmű teljesítményének, ami kétezer megawatt.
Megjelent: 2016. 10. 18. kedd 12:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
sáfián fannienergiaklubszélerőműenergiaszéláramtermelés

Magyarország nem rendelkezik kiemelkedő adottságokkal ha a szélenergiát nézzük, de van benne potenciál mindenképpen. Inkább az ország észak-nyugati részén fúj több szél, de van több kihasználható gócpont az országban. Készültek tudományos felmérések arról, hogy akár több tízezer megawattnyi energiát lehetne létrehozni szélerőművekkel. Ez a szám többszöröse a paksi atomerőmű által termelt energiának. Igaz, hogy evvel nem lehet folyamatosan áramot termelni, mivel nem fúj állandóan a szél, így fel kellene készülni a hazai villamosenergia rendszernek az időjárási körülményeknek a változására.

 

Hazánkban legutóbb 2006-ban volt tender szélenergia beruházásra, akkor 330 megawattnyi kapacitást osztottak ki. Egy tanulmány arról számol be, hogy magyarországon 750 megawattnyi kapacitást elbírna a hazai villamosenergia rendszert.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS