Extra funkciókért lépj be!

Budapest végre trendi desztináció lett, egyre több fiatal látogat a fővárosba
Megváltozott a Budapestre látogató vendégkör, egyre több fiatal külföldi érkezik a fővárosba. Ez viszont nem jelenti azt, hogy kevesebb bevétel származhat ebből a szektorból, hiszen a hagyományosnak tekinthető turizmus is megmaradt, így évről-évre nő a kirándulók száma Budapesten
Megjelent: 2016. 10. 14. péntek 13:50

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
németh andreaturizmus kftturizmus.combudapesti turistákbelföldi turizmus

A Budapestre látogató turisták száma 2010 óta folyamatosan emelkedik. Ezalatt a belföldi, illetve a küldföldi turistákat egyaránt értjük. Előbbiek száma - az idei év júliusi statisztikák szerint - tizenhárom százalékkal nőttek, míg a utóbbiak is csaknem három százalékkal, ami az őszi időszakban még valószínűleg emelkedni fog, mivel ez az évszak még egy erős szezon e tekintetben. A belföldi turisták száma éves szinten 12-13%-os növekedést jelent már évek óta, tavaly az 1 millió vendégéjszakát átlépték a fővárosba látogató honfitársaink.

Budapesten - onnantól kezdve, hogy a "lowcost bumm" betört - nagyon megváltozott a vendégkör, sokkal több az idelátogató fiatal, és ez az átalakulás másfajta igények kilégítését kívánja meg. Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a hostelek és a különböző alternatív városnézés iránt. A turisztikai szakemberek félelmei, miszerint ez az új vendégkör alacsonyabb költési hajlandósággal rendelkeznek majd, nem igazolódtak be. Az utóbbi időben idelátogatók nem költenek kevesebbet, csak másra szeretnek pénzt kiadni, mint a korábbi kirándulók.

Budapesten kb. 22 000 szállodai szoba van, az Airbnb-s lakások száma pedig eléri a 8000-t.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS