Extra funkciókért lépj be!

Kevesebb pénzből színvonalasabb metrót rittyentenek Bécsben, mint nálunk
Nem könnyű tető alá hozni a hármas metró felújítását, a legújabb infók szerint 138 milliárd forintba kerülne és az utasok nem is nagyon vennének észre az egészből túl sokat. Ehhez képet szomszédunk 4-es metró vonalát 100 milliárd forintból újítják fel, sokkal színvonalasabban.
Megjelent: 2016. 10. 25. kedd 14:33

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Bucsky Péterfigyelőmetrófelújításbudapestfőváros

Körbejárta a sajtót a napokban a hír, hogy a 3-as metró 138 milliárd forintos felújításából az utasok nem sokat érzékelnek majd. (Leszámítva a kocsikat, azok rekonstrukciója már zajlik egy másik, 69 milliárdos projekt keretében.) Már ha egyáltalán elkezdik a munkát, ami azt követően került veszélybe, hogy a közbeszerzésre beérkezett ajánlatok lényegesen drágábbak az előre kalkuláltnál.

 

Erre még visszatérünk, de érdemes megjegyezni, hogy a látható területeket az eddigi tervek sem érintették igazán. Az állomások burkolatainak a cseréjét bár tervezték, de maguk az aluljárók, mozgólépcsők maradtak volna – legalábbis a kiírás publikusan elérhető részéből ez olvasható ki. Liftek sem épültek volna minden állomáson, pedig ez nem csak minimális kényelmi elvárás manapság, hanem az idősek, babakocsisok és mozgássérültek számára alapvető fontosságú.

 

A cikk további részét megtalálja a Figyelő hetilap 42-es számában.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS