SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Olcsóbb jegyet kínálnak ugyanazért az útért. Hogy csin - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Olcsóbb jegyet kínálnak ugyanazért az útért. Hogy csinálják?
Az utóbbi hónapokban azt látjuk, hogy egyre olcsóbbak a repülőjegyek. Ennek egyik oka az olcsó olajár, hiszen a repülőgép társaságok legnagyobb költsége az üzemanyag. Viszont más tényezők is meghúzódnak az árképzés mögött. Puzsár Józseffel, a KBC Equitas elemzőjével beszélgettünk
Megjelent: 2016. 10. 27. csütörtök 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Puzsár Józsefkbc equitasfapadoslégitársaságutazásrepülésolaj

A fapados járatok - szemben a hagyományos, nemzeti légitársaságokkal - kedvezőbb jegyárakat biztosítanak az utazni vágyóknak. Puzsár József, a KBC Equitas elmezője a legfontosabb tényezőnek, amely az árképzés mögött meghúzódik azt látja, hogy a fapados légitársaságok pusztán a jegyet értékesítik, amihez, különdíj ellenében kiegészítő szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Ezzel szemben a nemzeti légitársaságok már a jegybe beépítik a szolgáltatásokat, így a fedélzeti ételt, ital ellátást, a nagyobb lábteret.

 

Ezen kívül számos más tényező is hat az árképzésre. Ilyen például, hogy az olcsóbb utazást kínáló légitársaságok a másodlagos reptereket használják, az adott város környékén, ami jóval kisebb költséggel jár számukra, így az utasok számára is.

 

A fapados társaságok, mint például a WizzAir, egy típusú repülőgépet használnak, jelesül az Airbus A320/A321-t. Ennek szintén költségkímélő hatása van, hiszen a gépparkját olcsóbban tudja fenntartani, szervizelni. Ezek a légiársaságok sokat használják a repülőgépeiket, nagyon sok időt töltenek a levegőben, ezzel is kihasználva a lehetőségeiket.

 

A legnagyobb költségtényező az olajár. Az utóbbi időben, az utasok szerencséjére, alacsony áron mozog az olaj, így a jegyárakban is megmutatkozik ez. Ez természetesen már nem kizárólag a fapados társaságok sajátja.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS