SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Egyre jellemzőbb a tudatosság, a hosszú távú tervezés - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Egyre jellemzőbb a tudatosság, a hosszú távú tervezés a megtakarítók körében
2016-ban ismét rekordévet ért el a Fundamenta lakásszámla-értékesítés terén, 2015-höz képest ötödével több lakás-takarékpénztári szerződést kötött. A tavalyi évben 5,3 milliárd forint volt az adózott eredmény, mondta el Tátrai Bernadett, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója.
Megjelent: 2017. 03. 13. hétfő 12:20

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
tátrai bernadettfundamenta lakáskasszaüzleti eredményhitelöngondoskodáslakásmegtakarítás

Meghatározó szereplő a lakáshitelpiacon
2016-ban – a kedvező ingatlanpiaci folyamatokkal párhuzamosan – dinamikusan bővült a lakáshitelpiac is, amelyen ismét jelentős szerepet vállalt a Fundamenta. Három év alatt duplájára emelkedett a kihelyezett lakáshitelek volumene, így tavaly 101 milliárd Ft-os teljesítményével 22%-os piaci részesedést ért el a Fundamenta.
Az elmúlt három évben kétszeresére, 283 milliárd Ft-ra duzzadt a Fundamenta hitel-állománya – ezzel immáron a teljes hazai lakáshitel-állomány 10%-át tudhatja magáénak a legnagyobb hazai lakás-takarékpénztár.


Minőségi öngondoskodás
2016-ban tovább nőtt az ügyfelek tudatossága is. Az új ügyfelek közel 70%-a kihasználja a maximális 72 ezer forintos éves állami támogatást, és havi 20 ezer forintos megtakarítás mellett dönt.
A Fundamenta büszke rá, hogy továbbra is kiemelkedő, 90% feletti a rendszeresen megtakarító ügyfelek aránya, amelyben szerepet játszik az is, hogy az értékesítés több mint 40%-át a korábbi vagy meglévő ügyfelek új kötései teszik ki – ez az ügyfélkör ugyanis már megtapasztalta ezen öngondoskodási forma előnyeit.


Továbbra is nettó finanszírozó a Fundamenta
2016 végén a Fundamenta 730 ezer darab ügyfélszerződést kezelt, 2 500 milliárd Ft szerződéses összegben. A tavalyi év folyamán az ügyfelek 106 milliárd Ft-ot helyeztek el megtakarításként, amellyel a pénzintézet betétállománya 400 milliárd Ft fölé nőtt. Ezzel szemben a Társaság tavaly is a GDP 0,6%-ának megfelelő összeget, közel 200 milliárd Ft-ot fizetett ki ügyfeleinek. Ez az összeg közel hétszerese a 2016-ban a lakás-előtakarékoskodók részére jóváírt állami támogatásnak – azaz az állam minden elköltött 1 Ft-ja közel 7 Ft beruházást indukált a lakás-takarékpénztáron keresztül.
A Fundamenta ezzel az egymást követő hatodik évben is nettó finanszírozó szerepet töltött be, és az elkövetkező évekre is azt tervezi, hogy az ügyfélkifizetések összege jelentősen meghaladja majd az ügyfélbefizetések volumenét.


Megújuló IT-infrastruktúra
A Fundamenta folyamatosan növekvő ügyfélkörének minőségi kiszolgálása és stratégiai tervei megvalósítása érdekében 2013-ban indította el az IT Jövő és Hatékonyság Programját, amelynek célja az üzleti tevékenységét támogató informatikai rendszerek több lépcsőben történő megújítása volt. Az új ügyfélszámla-vezető rendszerre történő áttérés, a pénzügyi és számviteli rendszer megújítása, továbbá az új dokumentumkezelő és ügyfélkapcsolati rendszer kialakítása rendkívül fontos mérföldkövet jelent a Társaság történetében, és megalapozza a következő évtizedek sikeres működését.
A rendszerek átállítását követő konszolidációs időszakban a Társaság erőfeszítéseit a prudenciális felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank is figyelemmel kíséri. A Fundamenta megbízható, tőkeerős szolgáltatóként teljes felelősséget vállal ügyfeleiért, és megköszöni azok türelmét és megértését, akik az átmeneti időszakban torlódást, hosszabb ügyintézési időt tapasztaltak. A Fundamenta 20 éves szakmai tapasztalata, eddigi sikeres működése a garancia arra, hogy ügyfelei a korábban megszokott magas minőségű szolgáltatás mellett kizárólag az új rendszerek előnyeit érzékeljék.


Társasági eredmények, lehetőségek, kihívások
A Társaság konszolidált adózás utáni eredménye 5,3 milliárd Ft-ot tett ki 2016-ban, mely a tartósan alacsony kamatkörnyezet nyomása alatt, ám erőteljesen növekvő állomány mellett valósult meg. A lehetséges negatív hatásokat jelentősen ellensúlyozta a 2011-ben elindított hitelstratégia mára beért eredménye, melynek köszönhetően a hitelállomány betétállományhoz viszonyított aránya 70%-ra nőtt.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS