Extra funkciókért lépj be!

Önnek egy új családi ezüstje érkezett!
Nemrég rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be, Magyarországra került a Seuso-kincsek összes ismert darabja. A hosszas alkudozás eredményeképpen az állampolgároknak most 8,7 milliárd forintjába került a tranzakció. De miért is kellett fizetni érte?
Megjelent: 2017. 07. 19. szerda 16:35

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
seuso-kincsekorbán viktorásatásrégészetkultúra

Sokakban felmerül a kérdés, ami a miénk, azért miért kell fizetni, pláne ennyit. Mivel a kincs nem hivatalos ásatásból származik, hiteles eredetpapírjai nincsenek, azt kicsempészték az országból, tulajdonjoga nem tisztázott. A legfontosabb, hogy megelőzzék az illegális műkincs kereskedelemben való eltűnését. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ez a költség az 1990-es kikiáltási ár (40 millió font, mai áron 100 millió euró) egyharmada. A kincsek a közeljövőben a szakemberek számára tanulmányozhatóak lesznek, kutathatóvá válnak, és lehetőség nyílik az összehasonlító vizsgálatokra is, amely közelebb visz a sikeres végeredményhez, azaz hogy bizonyítani tudjuk, a Seuso-kincs csaknem negyven évvel ezelőtt magyar földből került elő.

Bár a visszaszerzés pontos részleteit 30 évre titkosították, azt tudni lehet, hogy 60 millió forintba került az állampolgároknak az ügyvédi munkadíj, melyből a jelenleg regnáló igazságügyi miniszter ügyvédi irodája is részesül.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS