SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Debrecen, avagy a Kelet kapujának turizmusa rohamosan bőv - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Debrecen, avagy a Kelet kapujának turizmusa rohamosan bővül
Debrecen Magyarország második legnagyobb városa. Utánajártunk, hogy mi motiválja az ide látogatókat, és hogyan fejlődik a helyi turizmus. Sok a rendezvény, a kikapcsolódási lehetőség a térségben - ezért is bővül évi 10%-kal az ide látogatók száma. A cívis városban jártunk.
Megjelent: 2017. 07. 28. péntek 14:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
széles diánagődény gábordebrecenturizmustamás lászlórepülőtérutazásélménymagyarországturistahotelnyaralásprogram

Épp csak most ért véget a Campus Fesztivál, ami idén 105 ezer látogatót vonzott, ezzel a TOP3-ba emelve a rendezvényt a Sziget és a VOLT mellett. Pörög a város nyáron is, nem csak évközben, amikor amúgy 30 ezer egyetemista tölti a szemeszterét a patinás Debreceni Egyetemen.

 

Évente körülbelül 10%-kal növekedett az ide utazók és ezzel arányosan a vendégéjszakák száma.

Bár 30-70%-ban még mindig a belföldi turizmus dominál, főleg az ország központi és keleti részéből jönnek a látogatók, de pl. Szlovákiából, vagy Romániából 30% feletti volt a vendégéjszaka növekedés. Ennek nem kis mértékben a Debreceni nemzetközi repülőtér is aggregátora, ahonnan Európa több nagyvárosába indulnak menetrend szerinti járatok.

 

A turizmusért is felelős alpolgármester asszony, Dr. Széles Diána stábunknak elmondta, hogy július 12-én megszületett a kormánydöntés arról, hogy Debrecen kiemelt turisztikai desztináció legyen, a kormányhatározat után megkezdik az ezzel kapcsolatos fejlesztéseket is. Az aktuális európai uniós fejlesztési ciklus pedig Debrecen számára az elmúlt 25 év legnagyobb fejlesztési forráskeret-felhasználását teszi lehetővé – ez az Új Főnix Terv, melyet 2016-ban jelentett be Papp László, a város polgármestere.

 

A debreceni turizmus fellendülésében, ahogy a teljes hazai turizmus bővülésében is, nagy szerepet játszott a Széchenyi Pihenőkártya. Az MTI friss közleménye szerint az ezekre feltöltött és felhasznált összeg is folyamatosan emelkedik. A Debrecentől 20 km-re fekvő, hajdúszoboszlói Aquapark élményfürdő vagy pedig az UNESCO Világörökségi része, a Hortobágyi Nemzeti Park természeti látnivalóival önmagában is vonzza a térségbe a turistákat, de a cívis város pezsgő kulturális, kínálatával együtt válik a lehetőség sokoldalú családi programmá.

 

Debrecen idén megkapta a hazai üzleti célú turizmus legrangosabb díját, a Business Excellence elismerést is.

A díjat 7 éve alapító Turizmus Kft. szerint Debrecen a főváros után a legfontosabb hazai üzleti utazási célpont, köszönhetően az egyre élénkebb üzleti életnek, konferenciáknak és egyéb szakmai rendezvényeknek.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS