Extra funkciókért lépj be!

A bolygónk jövőjét éljük föl. Kérdés, mikor jön a törlesztés ideje
Idén minden eddiginél korábban jött el a Túlfogyasztás Világnapja. Ez azt jelenti, hogy augusztus 2-ával bezárólag, alig több mint hét hónap után, feléltük a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Ma már a jövőt használjuk. Kérdés, mikor kell mindezt visszafizetnünk...
Megjelent: 2017. 08. 07. hétfő 16:06

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
túlfogyasztás világnapjafogyasztáskörnyezetvédelemfenntarthatóságmagos bálintkibocsátás

Jelenleg úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna a rendelkezésünkre. Több szén-dioxidot bocsátunk ki a légkörbe, mint amennyit az óceánok és az erdők képesek elnyelni, illetve nagyobb mértékű pusztítást végzünk, mint amennyit a természet helyre tud állítani. Természetesen országonként eltérőek a fogyasztási szokások. Afganisztán, Eritrea vagy Haiti ökológiai lábnyoma például elhanyagolható, ám Luxemburgé például hatalmas. Ha mindenki úgy élne, ahogy a luxemburgiak, 9,1 Földre lenne szükségünk.

A globális ökológiai lábnyom legnagyobb részét, 60%-át, az üvegházhatású gázok elnyelése teszi ki. Emellett jelentős komponens a mezőgazdaság is, de a lábnyomunk részét alkotja az összes további területigény is, mint a halászat, vagy a városok, utak, repülőterek.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS