SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Sárváron készült el az ország első Fenntartható Energ - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Sárváron készült el az ország első Fenntartható Energia és Klíma Akcióterve
Magyarországon Sárvár elsőként vállalta fel önként, hogy 2030-ig 40%-kal csökkenti az üvegházgáz-kibocsátást. A terv kidolgozásában az Energia Klub szakértői segítettek a település vezetésének, akik elmondták nekünk, hogyan valósítható meg ez a grandiózus terv.
Megjelent: 2017. 09. 01. péntek 09:39

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
sáfián fannienergia klubsárvársecapfelmelegedéskörnyezetvédelemkörnyezettudatosság

Az Akcióterv célja, hogy segítse a döntéshozók munkáját, támpontot adjon a város energetikai beruházásaihoz. A 2030-ra kitűzött célok elérésének érdekében javaslatokat fogalmaz meg az energiahatékonyság javítása, a megújuló energiaforrások hasznosítása és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás kapcsán.

Sárvár teljes energiafelhasználása a bázisévnek választott esztendőhöz, 2007-hez képest 10%-kal csökkent. A végső energiafogyasztás tekintetében 2007-ben a lakóépületek (34%), valamint a szolgáltató és ipari szektor (40%) képviselték a legnagyobb arányt. A lenti ábra azt mutatja, hogy az egyes szektorok 2007-ben milyen megoszlásban voltak felelősek a város szén-dioxid kibocsátásáért.

Sárvár szerencsés helyzetben van abból a szempontból, hogy az eltelt évtizedben számos beruházás, fejlesztés indult el. Kiemelendő, hogy 2015-ben megvalósult a város közel teljes közvilágítás-cseréje: ma már modern, energiatakarékos LED-es utcai világítással rendelkezik a város. A több iskolában és óvodában is megvalósult épületkorszerűsítések nem csak az energiamegtakarítás fontos eszközei, de jó példaként szolgálhatnak az iskola tanulói számára is – a minket követő nemzedék környezettudatosságának növelésének, a hosszú távú kibocsátás-csökkentésnek ez az egyik legjobb módja.

A legjelentősebb kibocsátási megtakarításokat napelemes beruházások, szélturbinák és energiahatékonysági intézkedéseknek köszönhetően lehet elérni. Mindezek mellett nagy jelentőségük ellenére gyakran feledésbe merülnek, ám a sikerhez jelentősen hozzájárulnak a szemléletformálással, tájékoztatással, zöld közbeszerzéssel, zöld infrastruktúrával és életmódváltással (pl. szelektív hulladékgyűjtés) kapcsolatos intézkedési javaslatok is. Számításaink szerint mindezek segítségével Sárvár elérheti a vállalt 40%-os CO2-kibocsátás-csökkentést 2030-ra 2007-hez képest.

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás témájának kidolgozása a város sérülékenységi vizsgálatán alapult. Az adaptációs intézkedés javaslatok fókusza az intenzív csapadékok és a hőhullámok kezelése, melyek várhatóan gyakrabban és erőteljesebben fogják befolyásolni a sárváriak életét. Elsősorban az épületek, közterek és a sérülékeny társadalmi csoportok védelmére koncentrálnak, kiegészülve a tudatformálás és képzés terén szükséges tennivalókkal.

A Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv segíti Sárvár városát abban, hogy hatékonyabban, kisebb energiafogyasztással működjön a helyi gazdaság, csökkenjen az intézmények és az otthonok rezsiköltsége, a megújuló energiaforrások használatával a település függetlenebbé váljon és felkészülten tekinthessen az éghajlatváltozás okozta kihívások elé.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS