SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Az idei Káldor díj nyertese szerint alappálya nélkül ne - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Az idei Káldor díj nyertese szerint alappálya nélkül nem tudni, merre megy az ország
Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősség Intézet ügyvezetője kapta idén a Káldor díjat. Az elismerést minden évben kiosztják, és olyan közgazdászok kaphatják, akik hozzájárultak a hazai gazdaságpolitikai problémák megoldásához, feltárásához, értelmezéséhez. Gratulálunk!
Megjelent: 2017. 09. 26. kedd 14:31

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
romhányi balázskáldor díjköltségvetési felelősség intézetalappályamagyar gazdaságcorvinus egyetem

Idén is kiosztották a Káldor díjat, melyet Káldor Miklósról, a neves angliában tevékenykedő magyar közkazdászról neveztek el. A díjat egy kilenc tagú zsűri ítéli oda olyan közgazdásznak, aki jelentően hozzájárult a hazai gazdaságpolitikai kihívások feltárásához. Idén Romhányi Balázs kapta díjat.

A díjátadón megtartott előadásában az alappálya fontosságáról beszélt. Ugyan ez a fogalom már rég óta ismeretes az alkalmazott tudományokban, a politikában, Magyarországon mégsem sikerült meghonosodnia. Az alappálya tuajdonképpen azt mutatja meg, hogy mi történne, ha nem avatkoznánk bele az eseményekbe, hanem amerre magától mennének az események.

Ez egy indikátort lenne képes generálni, egy viszonytási alapot adna, amihez képest valóban lehetne értékelni, hogy a beavatkozás valójában mennyire eredményes, hatékony. Előadásában példákon keresztül mutatta be, hol lenne igazán sürgető alappályákat készíteni.

Romhányi Balázs 1991-ben végzett közgazdászként. Mester fokozatot a London School of Economicson, PhD-t a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett. A 90-es években dolgozott az MNB-ben és az IMF budapesti képviseletén. Szerepet játszott a 2008-ban elfogadott költségvetési felelősségi törvény megalkotásában. 2011-ben megalapította a Költségvetési Felelősségi Intézetet (www.kfib.hu), amely nonprofit civil szervezetként elsősorban költségvetési témájú tanulmányokat jelentet meg. Beárazza a politikai pártok választási ígéreteit (mitigernek.hu), és iparági elemzéseket készít vállalatok számára.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS