SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Körkép Szirmai Gergellyel az átalakuló magyar filmiparr - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Körkép Szirmai Gergellyel az átalakuló magyar filmiparról
A magyar filmipar amerikanizálódik, mondta el Szirmai Gergely, filmkritikus arra vonatkozóan, hogy milyen trend figyelhető meg a filmgyártásban hazánkban. Ez a tömegfilm-gyártásnak kedvező modell alkalmas arra, hogy rengeteg bevételt termeljenek, hiszen tiszták a műfaji keretek.
Megjelent: 2017. 10. 18. szerda 15:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
szirmai gergelyhollywood hírügynökségmagyar kultúrafilmmagyar filmipar

Az elmúlt években nagy átalakuláson ment át a magyar filmipar. A Cinematrix augusztusi cikke szerint a közvetlen filmgyártási költések idén várhatóan meghaladják a 100 milliárd forintot. Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség volggere úgy gondolja, hogy a jövőben ez a szám csak még magasabb lesz, a bevételek továbbnőnek majd. Mindez a nagyon pontos, előre megalkotott stratégia miatt történhet így. A fimlkritikus hozzáteszi, ennek vannak hátrányai is, jelesül, hogy arra érdemes rendező, alkotó nem kapja meg a megfelelő támogatást, s így kiszorul a fővonalból. Ezen az áron viszont elérhető az, hogy a filmeken keresztül megvalósuljon a kultúra összefogó hatása.

A növekvő forgalom az Európai Bizottság által 2019-ig jóváhagyott magyar filmtámogatási rendszernek is köszönhető, amelynek alapja a 25 százalékos közvetett támogatás, azaz filmszakmai adókedvezmény. Minden magyarországi filmes produciónak nyújtott 1000 forintnyi adó-visszatérítés 3240 forinttal növeli a bruttó hazai terméket.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS