SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A gazdasági felzárkózáshoz teljes paradigmaváltásra le - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A gazdasági felzárkózáshoz teljes paradigmaváltásra lenne szükség
A nemzetközi pénzügyi intézetek által képviselt fejlesztési politika megbukott, véli Veres Máté, a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője. A szakértő Ha-Joon Chang, Cambidge-i közgazdász könyvéről írt recenzió kapcsán beszélt a fejlődés és felzárkózás történelmi tapasztalatairól
Megjelent: 2017. 12. 22. péntek 13:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
veres mátégki gazdaságkutató zrtHa-Joon Changiparfejlődésfelzárkózás

Az új intézményi gazdaságtan szerint a jogállamiság, a jogbiztonság a fejlődés elengedhetetlen feltételei. Természetesen ezek kívánatos dolgok, ám Ha Joon Chang Cambridge-i közgazdász szerint csak melléktermékei voltak a ma gazdag államok történelmi fejlődésének. Sokkal meghatározóbb volt az állami iparpolitika és a védővámok, írja Veres Máté az ÚJ Egyenlőség.hu-ra írt recenzióban.

A klasszikus közgazdaságtan meghatározó alakja Adam Smith volt, akiúgy vélte, hogy szervesen jön létre a gazdaság, és az emberekben természetüknél fogva van jelen a kereskedelemre való hajlam. Azóta sokan sokféleképpen gondolták újra ezt az elméletet, a legismertebb talán ezek közül az új intézményi közgazdaságtan. Ők annyival egészítették ki a közgazdaságtudomány Ádámjának tartott teoretikusának elméletét, hogy az állam nem maradhat mindenáron távol a gazdaságtól. Elsősorban jogi kereteket kell adnia a gazdasági aktoroknak.

Ha-Joon Chang, Cambidge-i közgazdász éppen ezzel az elmélettel száll szembe: az államnak nagyon jelentős szerepet kell vállalni a gazdaság a fejlesztésében. Támogatlag kell fellépnie a piacok létrejöttének ügyében, illetve védelmet is kell nyújtania neki. Elméletét történelmi példákkal támasztja alá.

Véleménye szerint korunknak megfelelő megoldásokra lenne szükség, hiszen a régmúlt időszak megoldásai, jelesül a vámunió tiltott napjainkban.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS