SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Bemutatjuk a valaha volt legnagyobb bróker szélhálmost - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Bemutatjuk a valaha volt legnagyobb bróker szélhálmost
Nick Leeson-nak hívják. Ő az a bróker, aki rövid idő alatt csődbe vitte a történelmi értékkel is bíró Barings Bank-ot. A sztorit eddig nem sikerült túlszárnyalnia a brokerage történelmének, de azóta fejlődött a szervezet szabályozás is. Részletes elemzés Faluvégi Balázzsal.
Megjelent: 2015. 03. 03. kedd 10:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Faluvégi Balázsblue morpho investmentsnick leesoncsalóbrókercsalásbarings bank

Nick Leeson deviáns pénzügyi magatartására már voltak korábban is utaló jelek, de a bank vezetői figyelmen kívül hagyták ezeket. Sőt, amikor Szingapúrban letolt nadrággal sértegette egy kocsmában a fiatal hölgyeket, akkor sem kapcsoltak, hogy valami nem stimmel a sráccal. Srácnak kell nevezzük, mert rettenetesen fiatal volt, és a fiatalság rettenetes erejével robbant be az ázsiai piacra, és lett hamarosan igazi sztárbróker. Szavait, befektetéseit leste a szakma, az anyabank számára pedig mindig makulátlan kimutatásokat küldött. A menedzsment azzal nem számolt, hogy létezik egy bizonyos 88888-as alszámla, ahol Leeson az egyre csak gyülemlő bukó ügyleteket gyűjtögette. Mígnem a cunami egyszer csak áttörte a gátat, megállíthatatlanná vált a folyamat, és végül mindenki sokkoltan állt: a bank csődben, Leeson pedig egy lógós zöld pulcsiban a tévékamerák előtt... kezén éktelen ezüst karpereccel.

 

A srác műveleteiről, életrajzáról film is készült és saját maga is írt könyvet. Tanulságos a története. Talán az egész szakma tanult belőle, talán nem eleget... De mindenképpen rávilágított ez az eset, hogy a felelős vállalatirányítás úgy épül fel, hogy a kereskedést és az elszámolást külön embereknek vagy csoportoknak kell végezniük. Faluvégi Balázzsal, az újonnan megalakult Blue Morpho Investments befektetési vezetőjével alaposan körbejártuk Leeson sztoriját.

 

Ha érdekel egy másik giga-csibész, akkor itt nézd meg Victor Lustig sztoriját, aki egészen egyszerűen, eladta az Eiffel-tornyot:
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS