SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A Hyperloop hangsebességgel kötné össze Budapestet Bécc - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A Hyperloop hangsebességgel kötné össze Budapestet Béccsel
A texasi Austin-ban megrendezett SXSW nevű óriási tech rendezvényen érdekes startupok mutatkoztak be. A számtalan vállalkozás mellett talán a legérdekesebb Elon Musk Hyperloop nevű cége volt. Bécs-Budapest 15 perc alatt?! Ezt erősítette meg a CEO az SXSW-n Halaska Gábornak.
Megjelent: 2016. 04. 08. péntek 10:00

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
halaska gáborfigyelősxswtexasstartuphyperloopelon muskhangsebességvasútterv

Az SXSW nevű 80 000 fős, texasi rendezvényen idén ismét rengeteg startup képviseltette magát. A 6 napos fesztivál leginkább a szigethez hasonlít mérete és nyüzsgése alapján. Hazánk is megjelent a helyszínen 6 csapattal, ami nekik kelet-európaiként nagyon nagy kihívást jelentett.

 

A több száz startup közül talán az egyik legérdekesebb az Elon Musk Hyperloop nevű cége. A vállalat CEO-ja Halaska Gábornak, a Figyelő újságírójának a helyszínen megerősítette, hogy nem csak Pozsony és Bécs között terveznek egy hangsebességű vasútat felépíteni, hanem Bécs és Budapest között is megkezdték a tárgyalásokat egy ilyen projektről. Ez azt jelenti, hogy ha ez a különleges közlekedési forma megvalósulna, bő negyedóra alatt le lehetne gyűrni a két főváros közötti távolságot. Ez a projekt egyelőre még korai fázisban van, nem biztos, hogy meg fog valósulni – de már az is nagyszerű, hogy erről egyeztetnek.

 

Halaska Gábor, a Figyelő rovatvezetője részt vett a teljes konferencián és szerinte nekünk, magyaroknak is jók a képességeink, az ötleteink és meg van hozzá és az affinitásunk, hogy a startup szegmensben elérhessünk sikereket. Amiben el vagyunk maradva a nemzetközi mezőnyhöz képest, az a marketing. A nyugati startupok jobban el tudják adni a saját termékeiket. Ez jelenti a legnagyobb kihívást nekünk a felzárkózás szempontjából - véli az újságíró.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS