SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy elfelejtsük a - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy elfelejtsük a roaming világát
Lehet majd az EU-n belül telefonálgatni, legyen szó munkáról, látogatásról, kirándulásról - az az EP célja, hogy 2017 nyarától teljesen megszűnjön a roaming felár. Már tényleg csak egy lépésre vagyunk ettől: egy minimális összeget még felszámolnak, de ez már a végjátéknak tűnik.
Megjelent: 2016. 05. 04. szerda 14:26

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
európai uniótelefonroamingmobiltelefonsmsdíjszabásadatforgalomnetsemlegesség

Egy uniós megállapodásnak köszönhetően 2016. április 30-ától csökkennek a roamingdíjak. A mobiltelefonos hívásokért percenként maximum 5 eurócentet, sms-enként 2 eurócentet, az adatforgalomért pedig megabájtonként 5 eurócentet számolhatnak fel az EU-ban a szolgáltatók. 2017. június 15 után pedig a mobilhívás, az sms és a megabájtonként felszámolt adatforgalom külföldi mobilhasználat esetén ugyanannyiba kell majd, hogy kerüljön, mint az otthoni - mutatja az Európai Parlament oldalán megjelent táblázat.

 

A kiszabható roamingdíjak maximális összege (euróban, ÁFA nélkül)

 

 

Jelenleg

2016. április 30-a és 2017. június 14-e között

2017. június 15-e után

Mobiltelefonos hívás percenként

0,19

Belföldön fizetendő díj + maximum 0,05

A külföldi mobilhasználat ugyanannyiba kerül, mint az otthoni

Sms-enként

0,06

Belföldön fizetendő díj + maximum 0,02

Adatforgalomért megabájtonként

0,20

Belföldön fizetendő díj + maximum 0,05

Fogadott sms-enként

Ingyenes

Fogadott hívásonként

0,05

Mértéke nem haladhatja meg az EU-ban meghatározott átlagos hívásvégződtetési díj maximumát.*

*Átmeneti rendelkezés, amíg a Bizottság végleges megoldást talál a hívásvégződtetési díjak kapcsán.

 


 

Az EU 2007 óta folyamatosan csökkenti a külföldi mobilozás díjait. A Parlament, a Bizottság és a tagállamok képviselői 2015 júniusában kötöttek megállapodást az úgynevezett távközlési csomagról, amely tartalmazza, hogy 2017. közepére megszüntetik a roamingdíjakat. A Parlament plenáris ülése 2015 őszén hagyta jóvá az új szabályokat.

 

A roamingdíjak eltörlése az úgynevezett távközlési csomag egyik eleme. Ennek részeként a felek megegyeztek abban is, hogy lépéseket tesznek a netsemlegesség előmozdításáért. A netsemlegesség az az elv, amely szerint az internetes szolgáltatóknak azonos módon kell megítélniük az online elérhető tartalmakat, weboldalakat és platformokat. Tilos például direkt meggátolni vagy lelassítani konkurens weboldalakat vagy online szolgáltatásokat.

 

 
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS