SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ha ilyen lesz az első szocrobot, akkor az elég nagy pofár - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ha ilyen lesz az első szocrobot, akkor az elég nagy pofára esés
Dicséretes szelekcióban szerepelt nálunk tavaly a Jibo, ez az apró otthoni társalgó robot. Csakhogy kijött az első demo videó és beigazolódott a félelmünk: igazából még a saját mérnökei is kb. olyan semmitmondó dolgokat kérdeznek tőle, minthogy milyen az idő... Mire jó egy ilyen?
Megjelent: 2016. 05. 06. péntek 13:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
robotikastartupjiborobotfejlesztésbeszélgetésindiegogo

Vélemény:

Kicsit arcunkra fagyott a várakozás izgalma, amikor megláttuk ezt a demo videót, amely azt hivatott prezentálni, hogy mi mindent tud a Jibo. Igen, válaszol, mozog, de semmi extra, sőt, olyan szinten laggol, hogy még a tesztelő mérnökök is vágják a fejeket, amíg várniuk kell egy-egy válaszra. 750 dollárért árulta előrendelésben a cég a házi robotot, ami gyors fejszámolással is látható, hogy 200 ezer forintnál is nagyobb összegre rúg (a szállítás díját nem írják, hogy mennyi, de egy ilyen nagy értékű, törékeny tárgy kiszállításánál ez könnyen lehet még egy 5-10 százalékos plusz költség, a biztosítások miatt). Szinte elképzeltük a helyzetet, ennyi pénzt kifizet Apuka a dombornyomottal az Indiegogo-n, várnak egy csomót (hiszen még fejlesztési fázisban van a gép), aztán majd megérkezik az új családtag, Jibo. Kiveszik a dobozából, beüzemelik, olvasgatják a tutorialt, átjön a szomszéd gyerek, hogy ő is megnézze. Elkezdik beüzemelni. Az első benyomások biztosan izgalmasak lesznek, mert majd kérdezgetik, hogy "mennyi 1+1", aztán hogy "ki az Amerikai Egyesült Államok elnöke?", aztán majd mondják neki, hogy ismételje el, hogy "Cseszd meg" és Jibo pár variánssal mindig "humorosan" elhárítja majd, aztán egy idő után szépen rájönnek, hogy ez az egész egy utópisztikus baromság. Persze, az emberek a filmekben látott dolgokból indulnak ki, de a valóság az már csak nem olyan. Nem ezzel fogják a családi képeket elkészíteni. Nem fognak vele beszélgetni és nem lesz ott a konyhapulton a tésztát gyúró nagyi mellett. Egy idő után a Jibo ott fog porosodni a helyén, néha bekapcsolják, mindig ugyanaz, max felrakják hirdetési oldalra valami vonzó szöveggel és jöhet a következő család, ahol Jibo ugyanazt végig haknizza. Ennyi. Írd meg a véleményed te is itt a komment szekcióban, hogy te milyennek látod ezt az egészet!? Szerinted is hasztalan a cucc?
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS