SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A FarmBot egy szorgos gép, ami forradalmasítja a háztáji - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A FarmBot egy szorgos gép, ami forradalmasítja a háztáji termelést
Amiről sokan álmodoztak, úgy látszik megérkezett az első úttörője. Arról van szó, hogy CNC robot képes ültetni, öntözni a kiskertet úgy, hogy minden növényt egyedileg monitoroz. A gazdának csak annyi dolga lesz, hogy leszedje a termést. Szó szerint fantasztikus a FarmBot.
Megjelent: 2016. 07. 15. péntek 13:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
farmbotstartupmezőgazdaságrobottermeléscncautmotaizációkert

Akárcsak a múltban, az emberiség egyik égető kérdése lesz a jövőben is, hogy mennyire tud hatékonyan mezőgazdasági termelést végezni. Most kicsit felpörögtek a dolgok körülöttünk. A Farmbot Genesis az élelmiszer termelést próbálja forradalmasítani. A csináld-magad technológiát ötvözik CNC robotikus automatizációval, egy kis területű medencében, ahol többféle növényt termelnek. 3 év alatt fejlesztették az ötletet valósággá, és az a helyzet, hogy a dolog működik. A Farmbot 3 tengelyen mozog éjjel és nappal. Olyan elrendezésben és sűrűséggel ülteti a magokat, ahogy a felhasználó azt megtervezi szoftveresen. Pontosan és hatékonyan öntözi őket, attól függő mértékben, hogy melyik növénynek milyen a vízigénye, mennyi idős, milyen a talaj állapota, a helyi időjárás és a növekedési egyediségnek megfelelően.

 

A FarmBot a növények garmadáját képes kezelni egy azon helyen, miközben mindegyiket önállóan figyeli és optimalizálja. Fedélzeti- és térháló kamerát használ, amellyel felismeri, hogy ha nem kívánatos gaznövény bújik ki a talajból. Az egészet egy web-alapú felületen lehet irányítani, kódolnia a felhasználónak már nem kell tudnia. A szekvencia építő alkalmazással meg lehet tervezni a FarmBot kertet, a farm-dizájner felületre húzással lehet az elemeket bepakolni, ami kb olyan élmény, mintha valaki egy játékkal rakná össze a kertet. Ugye emlékszünk még a Farmville-re, na most ez valósággá válik. A user megnyomja a szinkrionziálás gombot, és a FarmBot a többit intézi. A szerkezet maga méretezhető, könnyen szerelhető, természetesen rozsdaálló alumínium és 3D nyomtatóval készített műanyag alkotóelemekből áll. Az érdemi részt végző fejekre a végződések mágnes kapcsolattal csatlakoznak, a mozgató motorok milliméter pontosan mozgatják a fejeket. Viszont ami szintén zseniális benne, hogy mivel az egész fejlesztés nyílt forráskóddal rendelkezik, a felhasználók majd tovább tudják fejleszteni az eszközt. A szoftver, a hardver tervrajz, a 3D modellezés, az összes dokumentáció szabadon elérhető és fejleszthető. Innentől, ha elkezd terjedni a FarmBot, egész komoly közösségek fognak kiépülni rá.

 

Az efféle technológia népszerűsége elkerülhetetlen. Egészen felvillanyozza az embert, amikor ilyesmit lát. Ez egy kicsit a sci-fi filmek világára is emlékeztet. Szerintem egy ilyen szerkentyűvel annyira menő lesz termelni, hogy lehet majd áthívni a haverokat és dicsekedni a répával, a karalábéval ők meg majd mindent tudni akarnak róla, hogy hogyan is működik.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS