Extra funkciókért lépj be!

A szaúdi herceg eljótékonykodta a 32 milliárd dolláros teljes vagyonát
Alwaleed Bin Talal szaúd-arábiai herceg teljes vagyonát eljótékonykodta, mondván ő akar lenni az arábiai Warren Buffett, aki korábban szintén elajándékozta vagyonát jótékony célokra. Ezt a 32 milliárd dolláros összeget a herceg jótékonysági szervezete kezeli majd.
Megjelent: 2015. 07. 06. hétfő 16:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Alwaleed Bin Talal, ez a szaúd-arábiai befektető a teljes, 32 milliárd dolláros vagyonát jótékony célokra ajánlotta fel, magát pedig "Arábia Buffet"-jeként aposztrofálta, hiszen Warren Buffett nyomába eredet, mikor all-int mondott a jótékonykodásra. Alwaleed azt mondja, hogy a Bill és Melinda Gates Alapítvány inspirálta, amelyet annak idején Buffett megjelölt mind vagyon átadásának egyetlen célját.

Az Alwaleed Philantropies közleménye szerint a herceg jótékonysági szervezete kezeli majd a pénzt. A felajánlásból olyan társadalmi hidakat építenek, kultúrák, közösségek fejlesztéséért, női egyenjogúságért, fiatalok egészségért és egy toleránsabb világért.

"A filantrópia az én személyes felelősségem, amelybe három évtizeddel ezelőtt fogtam bele és az iszlám vallásom belső része" - mondja a herceg. A bejelentése a muszlim Ramadán szent hónapja alatt látott napvilágot, ekkor a jótékonykodás és segítségnyújtás különösen előtérbe kerül.

Alwaleed a Kingdom Holding Company befektetési vállalatot birtokolja, melynek résztulajdonai vannak az Apple, a Twitter, a Disney, a General Motors, a New Corp és a 21st Century Fox vállalatokban is, és több szállodaláncot is birtokol, köztük a The Four Seansons-t. Ő Szalmán szaúdi király unokaöccse, de nincs hivatalos pozíciója az ország kormányában, sőt, sok kérdésben a progresszív elvek képviselőjének tekinthető. Ilyen például a női jogok egyenlőbbé tétele is egy olyan országban, ahol az egyik legjelentősebb a férfidominancia a világban.

alwaleed bin talalszaúd-arábiajótékonykodáswarren buffettfelajánlásvagyonjótékonyság
A görög helyzet hátráltathatja Magyarország felminősítését
A görög népszavazás kimenetele negatívan hathat a régiós, köztük a magyar eszközökre is, pénteken a Moody's felülvizsgálja a magyar adósbesorolást, jelenleg a befektetésre ajánlott kategória alatt vagyunk egyel. A helyzet igen érdekes a görög fejlemények tükrében!
Megjelent: 2015. 07. 06. hétfő 14:50

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Pénteken, zárás után frissítheti a Moody's Investors Service a magyar szuverén besorolást: jelenleg Ba1 kategóriában, egy fokozattal a befektetésre ajánlott kategória alatt van az osztályzatunk, az ehhez kapcsolódó kilátás tavaly novemberben javult negatívról stabilra. Ha a Moody's most pénteken nem formál rólunk véleményt, akkor ezt legközelebb november 6-án teheti meg majd.

A felminősítést kapcsán a Moody's leginkább az államadósság pályáját, a bankszektor terheit, a 3%-os költségvetési hiány melletti elkötelezettséget, illetve a finanszírozási költségek alakulását tekinti elsődlegesnek. A görög helyzet áttételesen negatívan hat a régiós eszközökre, ezért a Moody's ezen a héten valószínűleg nem változtat hazánk hitelminősítésén. A Fitch májusi lépéséhez hasonlóan viszont a hitelminősítéshez kapcsolódó kilátást stabilról pozitívra javíthatja.

A hitelminősítő a cégek egy-egy államadósra évi két vagy három felülvizsgálati időpontot tűznek ki, mindig pénteki napokra, és a felülvizsgálati eredményeket rendszerint a kijelölt napon a piaczárás után jelentik be. Ez azonban nem kötelezi a hitelminősítőket arra, hogy a kijelölt napon tényleges osztályzat- vagy kilátás-módosítási lépéseket jelentsenek be, a Moody's-nál külön közölték, hogy a lista csak a "potenciális" felülvizsgálatokra kijelölt dátumokat jelzi. Márciusban ennek megfelelően a Moody's nem bocsátott ki hitelminősítői közleményt Magyarországról.

kuti ákosequilormoody'smagyarországfelminősítés
Startol a gyorsjelentési szezon Amerikában
Az Alcoa, alumíniumipari óriás számaival startol szerdán a gyorsjelentési szezon Amerikában, 2,5 %-os eredmény bővülést várnak az S&P 500-ban, ha belevesszük az energiaszektor akkor 4,5 %-os eredmény csökkenést prognosztizálnak.
Megjelent: 2015. 07. 06. hétfő 13:11

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Nem túl jó a hangulat az európai piacokon, a görög események hatására eséseket láthattunk, ám a piacok valamelyest visszakorrigáltak, javul a helyzet. A következő napokban is a görögökre fogunk figyelni. Szerdán indul az amerikai gyorsjelentési szezon, az Alcoa - mint első fecske - számaival. Az első negyedéves eredményeket is pesszimista kilátások övezték, nagy kérdés, hogy most mennyire lesz igazuk az elemzőknek.

A görögök hatása az esés, de jön vissza a piac

Kababik Józseferstegyorsjelentésekusaekbgörögország

Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS