Extra funkciókért lépj be!

Nézzük, hogy mik lesznek a következményei a jövőbeli Fed kamatemelésnek
A Fed még valószínűleg idén megkezdi a kamatemelési ciklusát, ám ehhez még némi javulás lenne szükséges. A kamatemelés az USA-ban tőzsdei csökkenést, hosszútávú hozamokban emelkedést illetve dollár erősödést okozna. Hazánkban gyengülő devizát és alapkamat emelést eredményezne.
Megjelent: 2015. 07. 31. péntek 16:30

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

A héten változatlanul hagyták egyhangú szavazás alapján a döntéshozók az amerikai alapkamatot, de a tájékozatóból kiolvasható információk alapján még az idén megkezdhetik a kamatemelést. Az emelési ciklus megkezdéséhez azonban „némi” javulás szükséges a gazdasági adatok terén. Elsősorban a munkaerőpiacot, a lakáspiacot, az inflációs kilátásokat és a nemzetközi környezetet figyelik különös tekintettel. A héten megjelent második negyedéves GDP adat alapján elmondhatjuk, hogy az előző év azonos időszakához képest 2,3%-al erősödött a gazdaság és az első negyedéves megtorpanás is átmenetinek tekinthető.

A javuló gazdasági kilátások, az  5,3%-os munkanélküliségi adat, növekvő maginfláció, a javuló bérdinamika mind a szeptemberi kamatemelés felé irányítják a várakozásokat.

Piaci hatásait tekintve az USA-ban, erősödő USD árfolyamra, emelkedő hosszú távú kötvény hozamokra és gyengülő tőzsde indexekre lehet számítani.

Régiós viszonylatban a Magyarországhoz hasonló országokban, a hozamelőny csökkenésén keresztül a nemzeti devizák leértékelődésével alapkamat emelésekre kényszerülhetnek a jegybankok. Meg kell említeni Magyarország speciális helyzetét, mivel a deviza adósság folyamatos forintra cserélésével és a belföldi szereplők súlyának növelésével forint adósság finanszírozásában, a gazdaság kevésbé sérülékeny a külső piaci hatásokkal szemben, így a jegybanknak módjában állhat hosszabb távon alacsonyan tartani a hazai alapkamatot.

zölde zsomborotpfed kamatemeléskövetkezmények
Egy esetleg elmaradó Fed kamatemelés megfordítaná a nyersanyag devizák trendjét
Jelenleg a nyersanyag devizák vannak a legkitartóbb csökkenő trendben az idei évben. Több tényező tartja ezeket a kereszteket a csökkenő csatornájukban, amit az törhetne meg, ha elmaradna a FED kamatemelés, csökkenne a dollár és emiatt felfelé menne a nyersanyagpiac.
Megjelent: 2015. 07. 31. péntek 15:40

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

A nyersanyag kötődésű devizák, mint például az ausztrál dollár, a kanadai dollár, a kiwi és az afrikai rand, vannak jelenleg a legkitartóbb csökkenő trendben. Ezeknek a devizákanak az alulteljesítése, az ausztrál dollár esetében a bányaipar rossz helyzetének és a kínai aggodalmaknak köszönhető. Ezek miatt 5%-os minulszt sikerült összeszednie a kengurúpénznek. A kanadai fizetőeszközt a WTI olajk esése súlytja és az afrikai rand is mindenkori mélypontra esett. Ez a csökkenő trend akkor fordulhatna meg, ha a Fed valami okból kifolyólag elhalasztaná a kamatemelést és ezáltal gyengítené a dollárt. Ez a változás megemelné a nyersanyagárakat és korrigálhatná ezen devizák árfolyamát.

Soós Róbertfxloopnyersanyag devizák
Még fű sem nő az európai börzéken, igencsak uborkaszezon van
A mai kereskedésben gyakorlatilag nulla mozgás látható az európai tőzsdéken az alacsony forgalom miatt. A magyar részvények is ebben a cipőben járnak, kivéve az OTP-t aki picit elindult felfelé 5800 felé. Délután négykor érkezik a Michigan Sentiment Index, ami izgalmas lehet.
Megjelent: 2015. 07. 31. péntek 13:16

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Nincs nagy forgalom az európai tőzsdéken, gyakorlatilag nulla volatilitás mellet zajlik a mai kereskedés. Ettől a trendtől a magyar piac sem kivétel, nagyjából mindegyik hazai részvény a tegnapi záróár körül stagnál. Az OTP kicsit meg tudott indulni felfelé, 5800 forint körül van jelenleg. Az Olaj délnek indult megint, jelenleg 47 dollár környékén tartózkodik és ötéves mélypontra esett az aranynak az áfolyama. Ami izgalmassá teheti a mai napot, a délután 4 órakor érkező Michigan Sentiment Index.

Ebben a kis volatilitásban az OTP tudott egyedül egy kicsit emelkedni

Az olaj 47 dollárig esett vissza

Ötéves mélyponton van jelenleg az arany árfolyama

Varjú Péterersteeurópabuxalacsony forgalomolajarany

Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS