Menü

Extra funkciókért lépj be!

1,8 százalékra vághatja az alapkamatot az MNB kedden
A konszenzus további kamatvágásról szól, 1,8 százalékra csökkenhet az irányadó ráta kedden. A legutóbb felülvizsgált inflációs cél 3 %-on maradt, ez további laza monetáris politikára utalhat, akár már az év közepén tovább csökkenhet, akár 1,5 % alá is mehet az alapkamat.

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Kedden tartja kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, a konszenzus 1,8 %-ra várja az irányadó rátát, nagy meglepetés lenne ha ettől eltérő döntést hozna a jegybank. A felülvizsgált inflációs cél 3 %-on maradt ugyan, ez a régióban a legmagasabb, ami arra utalhat, hogy az MNB további laza monetáris kondíciókat kíván fenntartani. Elképzelhető hogy akár 1,5 % alá is csökkenhet az év közepén az irányadó kamatláb.

A magyar alapkamat alakulása

Dunai Gáborotpmnbjegybankalapkamatkamatdöntésinfláció
Megjelent: 2015. 04. 17. péntek 16:25 | 5
Trendfigyelő: terítéken az EUR/USD, arany, DAX hármas
Az EUR/USD jelenleg egy fontos szinthez érkezett amely eldöntheti, hogy az elkövetkezendő hetekben tud-e tovább emelkedni a kurzus. Az arany mostanában mellőzve volt, de hamarosan újra érdekessé válhat. A DAX pedig egy rég nem látott csökkenésen van túl, akár 1160 is lecsúszhat.

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

Az EUR/USD egy bő 300 pontot meghaladó árfolyam emelkedésen van túl. Fontos szinthez ért a kurzus, a 61,8%-os Fibonacci szintig való visszatesztelés fogja majd eldönteni, hogy a következő hetekben valóban tud-e majd tovább emelkedni vagy pedig innen visszapattan. Kass Zoltán, az FxLoop stratégája két opciót vázolt fel, az egyik, hogy vagy 150-170 pontnyi minimális emelkedést csinál tovább az árfolyam, vagy 250 ponttal egy korábbi támasz szintet megerősít és onnan visszapattanva fog majd felhúzni. Csak akkor tud majd érdemben erősödni a kereszt, ha át tudja törni a nyakvonalat a 1.10-es szinten. Onnan maximálisan 1.12-re lehet várni az árfolyamot.

 

Az arany az elmúlt időszakban érdektelenségben fulladt, 1900-as szintekről tudott visszahúzni egészen 1100-as szinteket közelítve az árfolyam.  Az arany újra érdekessé válhat ha az árfolyam nagyon mély szinteken fog tartózkodni. Ha az EUR/USD is megtalálja az aljat, akkor a sárga nemesfémre is érdemes lehet figyelni a továbbiakban. Egy 1250-es árszint lehet reálisan hangzik az elkövetkezendő hetekre nézve.

A DAX Index a mai napon képest volt 200 pontot esni, ami az útobbí időkben egy jelentős zuhanást jelent. Ha az EUR/USD tovább tud emelkedni akkor nagy valószínűséggel az DAX az 1160-1150-es szinteket is megtudja majd érinteni a jövőhét első napjaiban.  

 

Fontos szinthez érkezett az euró/dollár

A következő hetekben az arany is érdekessé válhat

A DAX akár az 1160-as szinteket is meg tudja majd érinteni

Kass Zoltánfxloopelemzéseuró/dollárdaxarany
Megjelent: 2015. 04. 17. péntek 16:00 | 121
Öt éven belül csődbe mehet Görögország, megugrott a CDS-felár
8 százalékpontot ugrott a görög CDS-felár, a görögöknek sokkal fontosabb, hogy a nyugdíjakat meg egyéb belföldi dolgokat fizessék, mint a hiteleket. Az új CDS-felár 2853 bázispont, a tegnapi 800 bázispontos ugrást követően nagy a valószínűsége az országcsődnek.

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

300 millió eurós költségcsökkentésről adott számot Görögország, de ez csak minimális foltozásra elegendő, hisz a jövő héten jár le az IMF felé 1 milliárd dolláros kölcsöne. A görögöknek a nyugdíjak és a bérek kifizetése fontosabb, ez a befektetőknek nem tetszik, a CDS-felár megugrott, a csődkockázat erősödött.

Megingott a forint

horváth ákoserstegörögországcds-felárcsődimfhitel
Megjelent: 2015. 04. 17. péntek 13:15 | 5

Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS