SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
18 dollár felett sem nyugszanak az ezüst bikák - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

18 dollár felett sem nyugszanak az ezüst bikák
Az arany unciánkénti árfolyama januárban még csak 1060 dollárt ért, napjainkban a Brexit viharfelhők már 1360 dollárig is felrepítették. El is fáradt ezen a héten a nagy menetelésben, de érdemes a másik nemesfémre, a befektetési ezüstre is rátekinteni. Az ezüst tovább menetel.
Megjelent: 2016. 07. 01. péntek 16:40

KÖVESS MINKET ITT IS!

Hírlevél
A hét legütősebb videói

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.

A Tradebeat.hu elemzése szerint az ezüst árfolyama 2015 júliusában szakadt be a 15 dolláros, két éves mélypontja alá és ért el veszedelmes szinteket. Bármennyire is csak a Brexit hatásának látszik, nem csak ennek köszönheti kirobbanó formáját. Az ezüst ugyanis a mai napig nem állt le, elég erős vételi erő van jelen a grafikonon. Már 18 dollár fölött jár a jegyzés, de kicsiny jele sincs a bikák csillapodásának.

 

Az ezüst bányászatot tekintve, 2015-ben rekord felhozatalt ért el a világ legnagyobb 20 kitermelő országa (886.7 millió uncia). A magasabb eredmény leginkább Perunak, Argentínának, Oroszországnak és Indiának köszönhető, ahol amennyit tudtak, felszínre hoztak tavaly, ezzel szemben Kanada, Ausztrália és Kína az egy évvel ezelőtti áresés miatt kénytelen volt visszavenni a bányászatból, ez azonban mint látható nem volt végül negatív hatással a teljes mennyiségre. A kereslet növekedésével az ezüstbányák profitja is megugorhat. (Az iparnak körülbelül 588, az drágaköveseknek 226, az érméket és rudakat kínálóknak pedig közel 300 millió unciára van szüksége egy évben, és 4 év alatt 36%-kal nőtt a kereslet a rudak és érmék iránt.)

 

A Tradebeat.hu elemzése alapján összességében ez az év úgy néz ki a nemesfémek számára, hogy az arany +19.63, az ezüst pedig +22.22 százalékot hozott eddig azon befektetőknek, akik januárban bevásároltak. Abszolút kijelenthető, hogy a nemesfémek menedék szerepe visszajött ebben az évben, és korántsem biztos, hogy itt fognak megállni a vásárlással a spekulánsok, hiszen elég bizonytalan 3 hónap vár ránk a britek kiválási szándéka miatt.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS