Extra funkciókért lépj be!

Pénteken a Richter kezdi meg a gyorsjelentési időszakot hazánkban
Pénteken a Richter teszi közzé itthon elsőként a gyorsjelentését, ez az eredmény azonban várhatóan gyenge lesz, véli Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője. Az értékesítés mintegy egynegyede Oroszországba megy, így komoly árfolyamveszteséget kénytelen elkönyvelni.
Megjelent: 2017. 07. 27. csütörtök 12:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Miró Józsefersterichtergyorsjelentésrubelolaj

A Richter teljesítménye valószínűleg jól alakult: az operatív eredmény növekedni tudott, illetve az árbevétel is pár százalékkal emelkedni tudott. A rubel átlag árfolyama hasonlóan alakult, mint az előző negyedévben, viszont jóval magasabb volt, mint a tavalyi második negyedévben. Ennek következtében várhatóan az előző negyedéves időszakhoz hasonló eredményt láthatunk most is, amely egyébként 15 milliárd forint körül van.

Az eredmény várhatóan mégis gyenge lesz, legalábbis, ami a nettó profitot jelenti. Oroszországba megy az értékesítés majdnem egynegyede, ezért jelentős árfolyamveszteséget kánytelen elkönyvelni a magyar gyógyszergyártó cég.

Az orosz piac felfutóban van, az operatív szintet nézve azt látjuk, hogy nincs probléma a céggel. A rubel keresztárfolyam ugyanakkor gyengélkedik. Erre az olaj árfolyama jelnthet megoldást, hiszen erősen korrelál a kőolaj árfolyamával az orosz fizetőeszköz. Az utóbbi időben azt láthatjuk, hogy a kőolaj ára elkezdett emelkedni, így bízhatunk abban, hogy a részvényárfolyam csökkenése meg fog állni a közeljövőben.

Az árfolyamingadozás következtében jelentős árfolyamveszteséget kénytelen elkönyvelni a Richter

A kőolaj ára az elmúlt időszakban növekedésnek indult, amely bizakodásra adhat okot, és talán sikerül megállítania az árfolyam esést, amely az elmúlt hetekben volt tapasztalható.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS