Extra funkciókért lépj be!

Ha tisztul a szabályozói környezet, jó befektetés lehet a lengyel bankszektor
Jó negyedéves számokat közölt ma reggel Lengyelország legnagyobb bankja, a PKO. Ám hiába a biztató eredmények, egyenlőre érdemes szkeptikusnak lenni a bankpapírral szemben a politikai szálak miatt. Ha ezek elrendeződtek, akkor meg lehet nézni befektetési szemmel is.
Megjelent: 2016. 11. 07. hétfő 15:56

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Gaál Gellértconcordepkobanklengyelországrészvény

Ma reggel tette közzé a harmadik negyedéves számait Lengyelország legnagyobb bankja a PKO. A piacvezető bank jó teljesítményről adott számot, amivel megverte a piacon várt konszenzust. A nyitást követően 1 százalékos pluszban nyitott a bankpapír a vártnál jobb jelentésre.  Banki bevélek emelkedtek, mint a kamatbevétel, mint a jutalék szinten magasabb eredményt figyelhettünk meg. Ugyanakkor a meglepetést a kereskedés eredmények okozták ahol az elmúlt évekhez képest 60 százalékkal jobb teljesítményt tudott letenni az asztalra.

 

Hiba ugyanakkor a remek eredmény, sajnos politikai - szabályozói szempontból bizonytalanság övezi a bankot. Itt a bankok rossz devizaátválási gyakorlatából fakadó bírságot illetve a svájci frank konverzióval kapcsolatos veszteségek nagyságát emelném ki amelyek még jelentős bizonytalanságot emelnek a képbe.

 

Összességében azt lehetne elmondani, hogy a lengyel bankszektorral és így a bankpapírral kapcsolatban is jelenleg kivárásra játszanánk, mindaddig, amíg nem tisztul a politikai látkép.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS