Extra funkciókért lépj be!

A héten érdemes figyelemmel követni az amerikai részvénypiac alakulását
Az elmúlt időszakban rekord mennyiségű tőke áramlott be az amerikai részvényekbe, miközben a befektetők sorra szállnak ki a fejlődő és fejlett piaci kötvényekből. Az USA részvénypiaca továbbra is nagyon erős, érdemes lesz figyelni, hogy milyen irányt vesz a héten.
Megjelent: 2016. 11. 21. hétfő 16:01

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Rövid Szabolcsconcordekötvényhozamokrészvénypiacusatőzsde

Az egyik legfontosabb kérdés az előttünk álló napokban, hogy az amerikai elnökválasztás után kezdődött folyamatok tovább tudnak-e folytatódni.

 

Az egyik legerősebb trend jelenleg a kötvényekből részvényekbe történő átsúlyozás, a befektetők az emelkedő inflációra és a szigorúbb monetáris politikára szavaznak, ennek eredményeként rekord pénzbeáramlást láthattunk az amerikai részvénypiac irányába, miközben a fejlett és a fejlődő piaci kötvényekből egyaránt szállnak ki a befektetők.

 

Az emelkedő kötvényhozamokra eddig rezisztens maradt a piac, kérdés, hogy megváltozik-e ez a kapcsolat a részvények és kötvények között, mikor éri el a részvénypiac ingerküszöbét az emelkedő kötvényhozam.

 

Az erős dollár elsősorban a fejlődő piacoknak és a globális keresletre épülő amerikai nagyvállalatoknak negatív, több fejlődő piaci deviza is újabb mélypontra esett, ezekre érdemes lehet figyelni.

 

A Merrill Lynch alapkezelői felmérés szerint 5,8 százalékról 5,0 százalékra csökkent a készpénz arány az aktívan kezelt alapoknál, a befektetők láthatóan kezdenek túlpozícionálttá válni az amerikai részvénypiacon, ami intő jel lehet, nem árt az óvatosság.

 

Több fontos konjunktúramutató is érkezik a héten, megismerhetjük a novemberi beszerzési menedzserindex adatokat, melyek indikációt adhatnak az európai és az amerikai konjunktúra alakulásáról is. Amennyiben pozitív meglepetést okoznának, tovább tarthatna a kötvényhozamok emelkedése is.

A befektetők a kötvénypiacból az amerikai részvényekbe viszik át a pénzüket
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS