Extra funkciókért lépj be!

Új szereplővel bővül a román részvénypiac
Új, magánegészségügyi cég érkezik a román tőzsdére, Medlife néven. Az utóbbi időben rendhagyónak számít, hogy nem egy állami tulajdonú vállalat, hanem magánszereplő lép a tőkepiacra. Az árazás szempontjából relatív drágának számít a cég.
Megjelent: 2016. 12. 19. hétfő 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Gaál Gellértconcorderészvényromán tőzsdemedlife

A magán egészségügyi szolgáltatások széles palettáját lefedő Medlife-ot a piac 40 millárdra értékelte – Állami Nyomda méretű cégnek felelne meg magyar vonatkoztatásban. Fontos megjegyezni, hogy rég nem volt példa arra, hogy nem egy állami tulajdon került  eladásra, hanem egy magán szereplő lépett a tőkepiacra.  A tranzakciót két pénzügyi befektető kiszállása inditványozta, aminek következtében a vállalat csoport 44 százaléka kerül kis-nagybefektetőkhoz.

 

A vállalat csoprtról annyit érdemes tudni, hogy járó – fekvő betegellátással, üzemorvosi tevékenységgel, fogászati szolgáltatásokat nyújt Románai szerte.

 

Ami az árazást illeti, a medlife 12 EV/EBITDA-n vagy 22 P/E kelt el ami relatíve drágának tekinthető, ám a kisbefektetőknek nyújtott 5 százalékos csomag elégnek bizonyult a lakosság fantáziájának beindításához.

 

A csoport magas eladosodottsága a jöbbőbeli magas béremelések az egészségügyben (az utóbbi másfél évben háromszor emeltek 20 százalékkal – amit valószínűleg folytatni is fognak), illetve a biztonságot nyűjtó osztalék hiánya megkérdőjelezi magas árazást legitimitását. Ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy az jelenlegi impozáns román gazdasági növekedés, jó táptalaja lehet a vállalat jó teljesítményének.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS