SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Mind a vállalati, mind a makrokörnyezet kedvez az Uniper-n - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Mind a vállalati, mind a makrokörnyezet kedvez az Uniper-nek
Igen jelentős tranzakciót jelentett be ma reggel az Uniper energiacég. A vállalat el fogja adni az orosz érdekeltségét, amely ügylet a cég piaci kapitalizációjának a 30%-ára rúg majd. Gaál Gellért részvényelemző szerint megéri befektetőként az Uniper-t a portfólióban tartani.
Megjelent: 2017. 03. 06. hétfő 16:30

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Gaál Gellértconcordeuniperenergiatermelésomvosztalékrészvény
Hétfő reggel jelentette be au Uniper energiatermelő cég, hogy eladta részesedését a földgáz kitermeléssel foglalkozó oroszországi érdekeltségéből. A tranzakció igen nagy jelentőségű, mint méretében, mint üzenetében. Egyrészt a jelenlegi piaci kapitalizáció  közel 30 százalékára rúg az ügylet nagysága, közel 1.75 millárd euróba fog kerülni az OMV-nek. Másrészt, fontos üzenetet is közöl az Uniperről, mégpedig azt hogy megválik minden olyan eszközétől, amit nem tekint fő fókuszúnak.
 
A vállalat adósságának csökkentését tervezi, ám nem kizárható, hogy osztalék emelésére is jutna a befolyt összegből.  Legutóbbi Jelenleg a cég 4% osztalékhozammal rendelkezik, ugyanakkor valószínűsíthető, hogy ez javulni fog, annak fényében, hogy:

    - További eszközöket tervez értékesíteni – nagynyomású gázvezetékek
    - 400 millió eurós költségcsökkentés terveznek (operatív eredménynek 25%)
 
Mindemellett, a makro környezet is úgy fest támogató lesz, azaz az áramárak és északnak veszik az irányt, amennyiben a Kínai hatóságok által bejelentett szénbányákat bezárják. Így megközelítőleg 5 százalékkal csökkenne a világ szénkínálata, aminek hatása magasabb európai áramárakban csapódhatna le ha követjük a piaci logikát Európában.
Így ha összerakom a képet, mint cég szinten mint iparági fundamentumok azt közvetítik, hogy érdemes a portfóliónkba Unipert tartani.Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS