Extra funkciókért lépj be!

Ma megkezdődött a Brexit tárgyalási folyamata. Hogy hat majd a fontra?
Ismét érdemes lehet figyelni az angol font piacára, hiszen a mai napon hivatalosan is megkezdődött a Brexit tárgyalási folyamata, mely a következő időszakban érdemben befolyásolhatják a font árfolyamát, mondta el Rövid Szabolcs, a Concorde Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2017. 06. 19. hétfő 16:07

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Rövid Szabolcsconcordeangol fontbrexittheresa may

Egyelőre korai megjósolni, hogy ez egy soft vagy esetleg hard brexit lesz majd. Azt mindenesetre látni, hogy nagy a pesszimizmus: Merryll Lynch felmérése szerint rekord méreteke ért el az alulsúlyozottság a font piacán, illetve a spekulatív short pozíciók is igen magasra emelkedtek. Pozitív hírekre nagyobb emelkedéssel is reagálhatna az angol font, véli Rövid Szabolcs, a Concorde Befektetési Zrt. elemzője.

Ami mindezt támogathatná, hogy a brit jegybank a múltheti kamatdntő ülésén változtatott már a retorikán, hiszen a nyolc jegybankárból hárman már a kamatemelésre szavaztak, tehát kirajzolódni látszik egy monetárispolitikai fordulat, ami a font erősödését támogathatja.

Az előre hozott választás nem a várt eredményt hozta Theresa May számára. A politikai bizonytalanság növekedésével pedig továbbgyengült a font.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS