SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Felkavaródik a nyári állóvíz ezen a héten - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Felkavaródik a nyári állóvíz ezen a héten
Nem a megszokott kereskedésre számíthatunk ezen a héten. Rengeteg fontos kérdés dől el, például, hogy tovább eszkalálódik-e az észak-koreai konfliktus. Európából, az Egyesült Államokból és hazánkból is több fontos makroadat érkezik, mely felpaprikázhatja a piacokat.
Megjelent: 2017. 08. 14. hétfő 12:27

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Rövid Szabolcsconcordekoreakonfliktusekbeurozónamakrogazdaság

Izgalmas napok elé nézünk a részvénypiaci és devizapiaci szempontból, vélhetően nem a megszokott alacsony volatilitású nyári kereskedés lesz a jellemző a következő napokra.

 

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy tovább eszkalálódik-e a koreai konfliktus retorikai vagy katonai szinten, melyek a múlt héten egy komolyabb eladói hullámot váltottak ki. A hétvégén a felek kommunikációja a békülékenyebb irányba mozdult el, ennek a hét első kereskedési napján láthatóan örül a piac.

 

Makroadatok terén sem fogunk unatkozni, elsősorban a növekedési számoké lesz a főszerep, érkeznek az európai és a magyar második negyedéves GDP számok is. A várakozások szerint az európai GDP 2 százalékos mértékben növekedhet, míg a magyar GDP növekedési üteme 3,6 százalékra lassulhat.

 

Amerikából számos makroadat érkezik, melyek a dollár árfolyama szempontjából meghatározóak lehetnek. Kedden a kiskereskedelmi értékesítési adatot, szerdán a lakáspiaci adatsort és csütörtökön az ipari termelési adatotokat teszik közzé.

 

Mindezek mellett közzéteszik az EKB és a FED legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét, mely a piac szempontjából is az egyik legfontosabb indikátor, az EURUSD szempontjából lehetnek kiemelten fontosak. A piaci pozícionáltság továbbra is erősen euró long és dollár short, miközben már 30 százalék mindössze az idei kamatemelés valószínűsége, így amennyiben pozitív adatok érkeznének, hamar átárazhatná a piac a kamatemelési várakozásokat.

 

Érdemes lehet figyelni az angol font árfolyamára is, a forinttal szemben a tavaly októberi mélypont közelébe esett le a jegyzés, mely akár egy potenciális fordulópontot is kijelölhetne, egyelőre azonban még a grafikonon nem látszanak a fordulós jelzések. A héten az inflációs adatok és a kiskereskedelmi értékesítési adatok befolyásolhatják a font árfolyamát.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS