Extra funkciókért lépj be!

Végéhez ért a valaha volt legnagyobb gyógyszeripari fúzió
Végéhez ért a valaha volt legnagyobb gyógyszeripari fúzió, ami az Allergan és a Pfizer között jöhetett volna létre. A Pfizer végleg, pozitív hozadék nélkül lezárta a 160 milliárd dolláros ügyletet - Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötőjének összefoglalója.
Megjelent: 2016. 04. 06. szerda 09:04

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilorgyógyszeriparpfizerallergandaxolaj

Roppant gyenge beszerzési menedzser index adatoknak köszönhetően lejtmenetbe kapcsoltak az európai börzék. Gyakorlatilag kivétel nélkül eséssel zártak mindenhol, a német DAX Index 2,5%-ot meghaladó mínusszal fejezte be a kereskedést.

Vállalati hírek tekintetében meglepő fordulat történt a gyógyszerszektorban. A Pfizer és az Allergan korábban egy 160 milliárd dollár összértékű üzlet keretében készült összeolvadni, a vegyesvállalat pedig adómegfontolásokból, Írországban lett volna bejegyezve. Most azonban váratlanul, feltehetően az ilyen jellegű ügyletekre vonatkozóan az USA-ban szigorodó szabályozás hatására, a Pfizer elállt az üzlettől. Az ügy érdekessége, hogy a Pfizer befektetői örültek a hírnek, és a negatív piaci környezet ellenére is több, mint 2%-ot emelkedtek a részvényei.

Ma délután az olajra figyelhetünk, a DOE közli legfrissebb üzemanyag és olajkészlet adatait, este pedig a FED jegyzőkönyv okozhat izgalmakat a piacokon.

A német DAX Index 2,5%-ot meghaladó mínusszal fejezte be a kereskedést

Több mint 2%-ot emelkedtek a Pfizer részvényei
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS