SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ezek az országok lehetnek a dohai találkozó nagy nyertese - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ezek az országok lehetnek a dohai találkozó nagy nyertesei, olajban
Az olajpiaci befektetőket már napok óta lázban tartják a hétvégi, dohai találkozóval kapcsolatos hírek. Most a BMI elemzőház jóvoltából láthattunk egy érdekes elemzést arról, hogy kik nyerhetnek a megállapodással - Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 04. 14. csütörtök 09:00

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorolajwtibrentdohai találkozókitermeléskvótaopec

A BMI elemzőház tegnap tett közzé egy érdekes tanulmányt a közelgő OPEC találkozóval kapcsolatban. Meglátásuk szerint amennyiben a résztvevő felek megállapodnak a kitermelési szintek befagyasztásában, - azaz a jelenlegi kapacitásokat tartják - akkor ezzel azok járnak jól, akik már most is a kibocsátási maximumuk közelében tartózkodnak.

Ezek az olajkitermelők nevezetesen Oroszország, Venezuela, Irak, Katar, Indonézia, Kazahsztán és Norvégia. Oroszország januári olajkitermelése 30 éve nem látott szintre, napi 10,91 millió hordóra duzzadt, így nem volt véletlen, hogy az oroszok szorgalmazták leginkább a kibocsátási szint befagyasztását már korábban. Norvégia kitermelése februárban 5 éves csúcsra ugrott, míg Irak januári termelése soha nem látott szintre, napi 4,51 millió hordóra emelkedett. Ez utóbbi pedig messze magasabb érték, mint azt a napi 3 millió hordós OPEC kvóta alapján megtehetné. Ugyanakkor tudjuk, hogy az OPEC kvótái nem kötelező érvényűek és Irak az, aki a leghevesebben szorgalmazza ennek megemelését, természetesen Irán mellett.

A vesztes oldalon többek között Szaúd-Arábia állhat. A BMI számításai szerint amennyiben megállapodás születik, úgy mintegy napi 2,3 millió hordós kihasználatlan kapacitással rendelkezne, melyet a nyári szezonban még fel is tudna szívni a piac. Mégis a legnagyobbat bukó állam Nigéria lenne, aki tavaly jelentős olajipari beruházásokat hajtott végre, az új platformokon a termelés idén indulna be. További vesztes lehet Angola, Kuvait, az Egyesült Arab Emírségek és Algéria.

A Brent típusú olaj kurzusa

A WTI típusú olaj árfolyama
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS