SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A technikai indikátorok dollárerőt jósolnak - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A technikai indikátorok dollárerőt jósolnak
Tegnap tartotta az EKB a kamatdöntő ülését, a jegybank nem változtatott az irányadó rátán. Az ülés közben erősödni kezdett az euró, majd a sajtótájékoztató alatt elérte az 1.14-es szintet. - tette hozzá Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 04. 22. péntek 09:08

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilortechnikai elemzésekbeur/usd

Tegnap tartotta kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank. A kamatok nem változtak, az alapkamat maradt 0%, a betéti ráta -0,4%, míg az aktív oldali ráta 0,25%. A kamatdöntést követő sajtótájékoztatón Mario Draghi elmondta, hogy az expanzív monetáris politikát mindaddig fenntartják, amíg szükségesnek látják. Az eurózóna gazdasági növekedése lassú, de kiegyensúlyozott, az első negyedéves GDP-növekedés a tavalyi utolsó negyedéves növekedéshez lehet hasonló. A lefelé mutató kockázatok továbbra is fennállnak, és a globális kockázatok sem szűntek meg. Az infláció az év második felében emelkedhet, de csak 2017-2018-ra érheti el a jegybank 2%-os célértékét. Az EKB korábbi intézkedései nyomán javult a vállalatok hitelfelvételi kedve. A helikopterpénz bevezetésének lehetőségét nem vizsgálják, lényegében kizárható ez az eszköz. A vállalati kötvényvásárlási programot (CSPP) kibővítik, a vásárolható kötvények maximális futamideje 30 év lesz, a kibocsátói limitet megemelik 70%-ra. A korábbi német kritikákra reagálva Draghi kijelentette, hogy nem lehet a negatív kamatokat okolni a problémákért. A kamatdöntés előtt erősödni kezdett az euró a dollárral szemben, majd a sajtótájékoztató alatt megközelítette az 1,14-es szintet az árfolyam, de a rendezvény után visszaesett 1,13-ra.

Érdemes megvizsgálni az euró-dollár árfolyamgrafikonját, mely továbbra is emelkedő trendcsatornában mozog, jelenleg a 30 napos mozgóátlag képez meghatározó támaszt 1,1289-nél, ennek szignifikáns letörése adhat eladási jelzést. Ez esetben a következő fontos támasz az 50 napos mozgóátlag 1,1185-nél, melyet a 200 napos mozgóátlag követ 1,1062-nél. Amennyiben az említett támasz kitart, és nem törik le, emelkedő hullám indulhat, ez esetben az 1,1450-es szint lehet megcélozható, ahol a csatorna felső trendvonala húzódik. Az indikátorok mozgása alapján a csökkenésnek, azaz a dollárerősödésnek van nagyobb esélye.

A sajtótájékoztató alatt megközelítette az 1,14-es szintet az árfolyam, de a rendezvény után visszaesett 1,13-ra
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS