SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Dízelbotrány ide vagy oda, a VW 4 milliárd dolláros beru - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Dízelbotrány ide vagy oda, a VW 4 milliárd dolláros beruházást tervez Kínában
A héten indul a pekingi autószalon. A Volkswagen a dízelbotrányok ellenére sem fagyasztja be a tervezett, grandiózus beruházását, míg a Daimler felfelé módosította kínai kereslettel kapcsolatos várakozását. - mondta el Kovács Bálint , az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 04. 25. hétfő 08:51

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorpekingi autószalonkínaautóvolkswagendaimler

Ma kezdődik a Pekingi Autószalon, így az esemény alatt ismét előtérbe kerülnek az autógyártók, akiknek stratégiai fontosságú a kínai piac. Hétfőn és kedden kizárólag a szakmai látogatók számára nyit ki a szalon, a nagyközönség pedig április 29-től május 4-ig látogathatja a kiállítást.

A kínai eladásokkal kapcsolatban a Volkswagen is optimista. A német gyártó is elsősorban a SUV típusú autóknál vár további kereslet növekedést. A VW tavaly 3,4%-os forgalom csökkenést ért el Kínában, de a cég szerint a legutolsó két negyedévben már fordulatot tapasztaltak. A konszern a dízelbotrány ellenére továbbra is kitart amellett, hogy idén 4 milliárd eurós beruházást hajtson végre a JV kínai partnerével.

A német autógyártók közül a Volkswagen a legérzékenyebb a kínai piac alakulásával kapcsolatban, hiszen a globális értékesítések közel 35%-át adja Kína. Éppen ezért a VW tovább akarja szélesíteni a helyben gyártott modellek palettáját, így a következő években még több Volkswagen, Skoda és Audi emblémás kocsi készülhet Kínában, amelyeket helyben értékesítenek.

A Daimler javított a kínai piaccal kapcsolatos kilátásain. A negyedik negyedév után még úgy fogalmaztak, hogy az értékesítések a rekordnak számító 2015-ös évhez képest gyengébbek lehetnek, hiszen az iparági eladások csupán 5%-kal nőhetnek. Ehhez képest ma reggel a kínai divízió igazgatója úgy nyilatkozott, hogy 8%-kal nőhet a kínai autópiac idén, melyből a Daimler is profitálhat. Hubertus Troska ugyanakkor hozzátette, hogy a stratégiainak számító nagyvárosokban valószínűleg enyhülhet a kereslet, amely a szigorodó kibocsátási normák számlájára is írható. A nemrég bemutatott új E-osztálytól pedig rendkívüli teljesítmény várnak.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS