Extra funkciókért lépj be!

Kukacos lett az alma, elkeserítő számok érkeztek az Apple-től
Tegnapi piaczárás után tette közzé gyorsjelentését az Apple. Az elemzők amúgy is nyomott várakozásait is jócskán alulteljesítette a cég. Ezzel 51 negyedéve tartó árbevétel növekedési sorozat tört meg. - tette hozzá Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.
Megjelent: 2016. 04. 27. szerda 09:10

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilorapplegyorsjelentésvisszaesés

Tegnap este az amerikai piaczárás után tette közzé gyorsjelentését a világ legértékesebb tőzsdei cége. Az Apple azonban a nyomott várakozások ellenére is alaposan alulteljesítette az elemzői konszenzust: az EPS 1,9 dollár lett a várt 2 dollárral szemben, az árbevétel pedig 50,56 milliárd USD lett a várt 52 milliárd dollárral szemben.

Ezzel 51 negyedéve tartó árbevétel növekedési sorozat tört meg és a következő negyedévekre is kihathat. A háttérben az húzódhat meg, hogy az utóbbi időben hiányzott az elementáris újítás a cégtől, az iPhone vásárlók pedig már ritkábban váltanak a cég legfrissebb termékére.

Az iPhone értékesítések 16%-kal estek vissza, és a következő negyedévben is egy jó 10%-kal alacsonyabbat várnak a korábban prognosztizáltnál. Tim Cook elnök-vezérigazgató szerint a fő probléma, hogy az okostelefonpiac jelenleg nem növekszik. A gyengélkedő iPhone bevételt pedig nem egyensúlyozza ki a 19%-kal zsugorodó tablet értékesítés, és a 12%-kal visszaeső Mac eladások sem.

A jelentésből egyébként kiderül az is, hogy a sajátrészvény visszavásárlási program keretösszegét 175 milliárd dollárra emelik, az osztalék pedig 57 centre növekszik. Ez azonban nem hatotta meg a befektetőket, a zárás utáni kereskedésben 8%-ot haraptak az almába.

A rossz hírek hallatán, a zárás utáni kereskedésben 8%-ot esett vissza az Apple részvénye
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS