SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ha a forint elhagyja a 318-as régiót, akkor akár 324-ig - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ha a forint elhagyja a 318-as régiót, akkor akár 324-ig is emelkedhet az árfolyam
A tegnapi FED jegyzőkönyv igencsak felborzolta a piac kedélyeit. Ám nem csak a dollárt és a részvénypiacokat mozgatta meg, hanem a feltörekvő devizákra is hatott, ezáltal a forintra is. - magyarázta el Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.
Megjelent: 2016. 05. 19. csütörtök 08:59

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorfedjegyzőkönyvdevizaeur/huf

Tegnap este közzétették a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet. A tartalma meglepetést okozott a piacon, mivel elég egyértelmű utalást kaptunk a júniusi kamatemelés lehetőségére. Amennyiben addig megfelelő makroadatok érkeznek, léphet a jegybank. Ehhez a munkaerőpiaci adatok további javulására, illetve az infláció emelkedésére lehet szükség. A legutóbbi közleményből már kimaradt a globális piaci kockázatok hangsúlyozása, mely annak köszönhető, hogy február óta jelentősen javult a nemzetközi befektetői hangulat, vissza tudtak korrigálni a tőzsdeindexek. Némi meglepetésre az áprilisi ülésen több jegybankár szavazott a kamatemelésre. A jegybankárok szeretnék, ha a piaci szereplők megfelelően fel lennének készülve a kamatemelésekre, ezért fontosnak tartják az egyértelmű kommunikációt a következő hetekben. Ezzel lehetnek összefüggésben a kedden hallottak is, amikor Lockhart, Williams, és Kaplan is a kamatemelés reális lehetőségéről beszélt. A jegyzőkönyv közzétételét követően jelentősen erősödött a dollár, és a határidős termékek árazása alapján nőtt az esélye a júniusi kamatemelésnek. A kamatdöntésre június 15-én kerül sor. Jelentősen megugrottak a kamatemelési várakozások. A piaci várakozás jelenleg a júniusi kamatemelést 32%-os valószínűséggel árazza, az érték a tegnapi napon még 12%-on állt, míg a múlt héten 4%-on. Szeptemberre 50% fölötti valószínűséggel várják a kamatemelés lehetőségét a befektetők.

 

A forint gyengülő pályára állt a Fitch hitelminősítési döntése előtt. A döntéssel kapcsolatban Barcza György úgy nyilatkozott a Magyar Hírlapnak, hogy személy szerint nem optimista, "Későbbre várom, hogy a hitelminősítők, akár a Fitch is, visszahelyezzenek bennünket a befektetésre ajánlott kategóriá-ba. Ugyanakkor jelenleg nincs dráma, hiszen a nemzetközi piac már rég beárazta Magyarországot.” A vártnál gyengébb első negyedéves magyar GDP adat, amely hangsúlyozta a gyenge alapszintű növekedési potenciált, a külföldi beruházások hiánya, a jegybanki transzparencia és az Eximbank vitás státusza a fő pontok, amelyek miatt a piac is elkezdte kiárazni a pozitív döntést. A forint relatív gyengesége mögött az amerikai kamatemelési esélyek emelkedése is áll. A forint kereskedési sávjának teteje, mely 2015 nyara óta áll fenn, 317-18 között található, amelynek áttörése esetén a 318-324-es régió nyílhat meg.

 

317-18-as szintek áttörése esetén a 318-324-es régió nyílhat meg
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS