SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
A gyógyszer óriás továbbra is pályázik a Monsantóra - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

A gyógyszer óriás továbbra is pályázik a Monsantóra
Janet Yellen kommentárja erősítette a dollárt, amely jótékony hatást gyakorolt a japán Nikkei indexre. A Bayer nem tett le a Monsanto megszerzéséről, a felvásárlási ár most 130 dollár lehet részvényenként. - mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 05. 30. hétfő 09:04

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilordollárfednikkeibayermonsanto

Janet Yellen, a Fed elnöke pénteken a Harvard Egyetemen úgy fogalmazott, hogy a következő hónapokban folytatódik az amerikai kamatemelés. Mostani beszédében már jóval kevésbé volt óvatos, mint korábban, így jelentősen nőtt az esélye, hogy a június 15-i, vagy a július 27-i kamatdöntő ülésen lépni fog a jegybank. Yellen értékelése szerint a munkanélküliségi ráta közel jár a jegybank céljához, azonban a bérdinamikában még emelkedést vár, az inflációt tekintve hamarosan elérhető lehet a 2%-os célszint. A beszédet követően jelentősen erősödött a dollár árfolyama, a határidős termékek árazása alapján jelenleg 30% az esélye a június 15-i kamatemelésnek.

 

A Nikkei értesülése szerint 2019-re halaszthatják el Japánban a következő ÁFA emelést, a hivatalos közleményt szerdán tehetik közzé. Mindez gyengíti a jen dollárral szembeni árfolyamát, amely támogatja a részvényindexek emelkedését. Ennek megfelelően a mai ázsiai kereskedési szakaszban a Nikkei225 1,3%-os pluszával felülteljesítőnek mutatkozott.

 

Sajtóértesülések szerint a Bayer nem tett le a Monsanto felvásárlásáról. A német vegyipari óriás bankok segítségét kérheti egy megemelt felvásárlási ajánlat kidolgozásában, melynek része egy 40 milliárd dolláros rövid lejáratú hitel is. A Times úgy tudja, hogy részvényenként 130 dollárt kínálhat a német cég, szemben a korábbi 122 dolláros ajánlattal. Ez a pénteki záróárfolyamhoz képest 18,7%-os prémiumot jelent a Monsanto részvények esetén. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában a Bayer vezérigazgatója kiemelte, hogy elismerik a Monsanto márka reputációját, de amennyiben sikeres lesz az akvizíció, úgy a Bayer márkanevet fogják viselni az amerikai cég termékei is.

Janet Yellen kommentárja erősítette a dollárt más devizákkal szemben

A Fed elnök beszéde jó hatással volt a Nikkei indexre

A Bayer továbbra is fel akarja vásárolni a Monsantót, most 130 dollárért részvényenként
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS