SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
OPEC ülés: meglátjuk ma, hogy mi lesz az olajjal - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

OPEC ülés: meglátjuk ma, hogy mi lesz az olajjal
A tegnap megjelent FED Bézs könyve alapján, 50% fölötti a valószínűség, hogy júliusban jön az újabb kamatemelés. Ma kezdődik a bécsi OPEC ülés ami fontos lesz az olaj árfolyamának alakulása szempontjából. - mondta el Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.
Megjelent: 2016. 06. 02. csütörtök 09:07

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikafedekbopecolaj

Ma az EKB 13:45-kor tartja kamatmeghatározó ülését, amelyet követően 14:30-tól sajtótájékoztatón beszél Mario Draghi jegybankelnök. Várakozásunk szerint nem változtatnak a jelenleg érvényben lévő kamatszinteken, a legutóbbi ülés óta az olaj árfolyama tovább emelkedett, így az inflációs várakozások enyhén felfelé módosulhattak. Draghi felhívhatja a figyelmet a június 23-án esedékes Brexit-szavazás kockázataira.

 

Ma veszi kezdetét az OPEC nyári ülése, ahol várhatóan nem fognak megállapodni a jelenlegi kitermelési szintek befagyasztásában. Várható azonban, hogy Irak és Kuvait is az irányadó kitermelési kvóta megemelését szorgalmazza, amely jelenleg 31,5 millió hordó/nap. A tagok dönthetnek továbbá a közép-afrikai olajkitermelő, Gabon felvételéről is.

 

A szaúdiak hagyományosan altatják a szereplőket az ülés előtt, ahol korábbi kijelentéseikhez egyéb záradékokat csatolnak. Így most arra lehet számítani, hogy akkor fognak megegyezni, ha például Irán is vállalja a plafon betartását. Az utóbbi helyzetét tekintve erre minimális esély mutatkozik. Amennyiben nem születik megállapodás, úgy az olaj ismét tesztelheti a 45 dollár közeli támaszszinteket, míg bármilyen pozitív indikáció során ismét előtérbe kerülhet az 50 dolláros ellenállás.

 

Tegnap este jelent meg a Fed Bézs könyve, melyből kiderült, hogy végre érezhető bérnyomás alakult ki az Egyesült Államokban, melynek hiányát korábban több alkalommal is említette Janet Yellen. A bérek emelkedése elősegítheti az inflációt, ugyanakkor a gazdasági növekedés szerény, több körzetben szinte jelentéktelen. Jelenleg a június 15-i kamatemelésnek 22%, a júliusi 27-i szigorításnak 53% az esélye a határidős termékek árazása alapján.        
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS