Extra funkciókért lépj be!

Ha elmarad a FED kamatemelés, fordulat következhet az EUR/USD-ben
A mai napon érdemes segítségül hívni a technikai elemzést, hiszen nem lesz semmi makroadat. Jövőhéten a FED kamatdöntése hozhat fordulatot a grafikonokon. Az euró/dollár szempontjából fontos szint a 1,1290. - fejtette ki Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 06. 10. péntek 09:09

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilortechnikai elemzéseur/usdforintyellenfed

Makroadatok szempontjából viszonylag eseménytelen nap lesz a mai, így érdemes pusztán technikai oldalról megvizsgálni néhány devizaárfolyamot.

 

Az euró-dollár grafikonján látható, hogy a múlt pénteken lezajlott emelkedés kifulladt az elmúlt napokban, az 1,14-es szint környékéről fordult le a jegyzés. Jelenleg fontos támasz közelében mozog az árfolyam, amennyiben a grafikonon jelzett 30, és 50 napos mozgóátlagok szignifikánsan letörnek, további dollárerősödés jöhet, ez esetben a zöld emelkedő trendcsatorna alsó trendvonala lehet ismét tesztelhető, ez 1,1160-nál húzódik jelenleg. Most tehát az 1,1290-es szintre érdemes figyelni, letörése esetén több, mint 1%-os dollárerősödés jöhet a következő néhány napban. Jövő hét szerdán dönt a kamatról az amerikai jegybank, amennyiben Janet Yellen az ülést követő sajtótájékoztatóján arra utal, hogy nyáron nem lesz kamatemelés, fordulat következhet be, és ismét felfelé indulhat az euró-dollár.

 

Az euró-forint árfolyama egy fontos támaszról fordult az elmúlt napokban, a berajzolt zöld emelkedő trendcsatorna alsó trendvonaláról. A következő fontos ellenállási szint a 200 napos mozgóátlag 312  felett, amennyiben később áttörésre kerül, folytatódhat a forintgyengülés, és a csatorna felső trendvonaláig szökhet fel a jegyzés, ez jelenleg 317 közelében található. A csatorna február vége óta él, amíg ebben mozog a jegyzés, viszonylag egyszerű kereskedési szabályt érdemes tartani, az alsó trendvonal közelében long pozíciót, a felső trendvonal közelében short pozíciót nyitni, és értelemszerűen az ellenkező irányú pozíciót zárni.

Az euró/dollárban az 1,1290-es szintre érdemes figyelni, letörése esetén több, mint 1%-os dollárerősödés jöhet a következő néhány napban

Az alsó trendvonal közelében long pozíciót, a felső trendvonal közelében short pozíciót nyitni az EUR/HUF grafikonján
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS