SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Yellen ismét meglebegtette a júliusi kamatemelés lehetős - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Yellen ismét meglebegtette a júliusi kamatemelés lehetőségét
Tegnap a Fed kamatdöntő ülésére figyelhettünk, ahol Janet Yellen azt kommunikálta, hogy mégsem kizárt a júliusi szigorítás. A Bank of Japan frontján nem volt nagy változás, ezért a jen tovább erősödött. - foglalta össze Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.
Megjelent: 2016. 06. 16. csütörtök 09:06

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kiss Mónikaequilorfedbojjenarany

A Fed döntését követően ismét lefordultak az amerikai részvényindexek, így sorozatban már 5. napja zártak a piros tartományban. A S&P 500 és a DJIA indexek egyaránt 0,2%-ot esett. Az amerikai dollár is gyengült a főbb devizákkal szemben, a dollár index ismét visszatért hétfői mélypontjára. A kockázatkerülő magatartást jól mutatta, hogy a menedékeszköznek tartott arany 1,3%-ot menetelt tegnap. A nemesfém árfolyama a pszichológiailag is fontos, 1300 dolláros szint fölé került, az emelkedést a dollár gyengülése is támogatta.

 

A menedékeszközöknél érdemes ismét megemlíteni a japán jent, amely a ma reggeli kamatdöntő ülést követően már 104-es szint közelébe süllyedt a dollárral szembeni keresztárfolyamot tekintve. A japán jegybankárok nem változtattak az alapkamaton, illetve az eszközvásárlási program méretén. A döntéshozók szerint a japán gazdasági növekedés továbbra is mérsékelt, de várható a belső fogyasztás élénkülése a következő időszakban, mind a háztartások, mind a vállalatok esetén. A jegybank januárban vágta a negatív tartományba az újonnan elhelyezett betétekre vonatkozó kamatszintet, a korábbi kommunikáció szerint a további lépések előtt megvizsgálják a negatív kamat reálgazdasági hatásait. Mivel ma nem történt lazítás, jelentősen erősödött a jen árfolyam hajnalban, a dollár-jen jegyzése a fontos ellenállásnak tartott 105-ös szint alá esett. Várakozásunk szerint a 100-105-ös tartományban már várható valamilyen jegybanki beavatkozás a következő hetekben, hiszen az erős jen jelentősen visszahúzza a japán gazdaság növekedését.

 

A vártnak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton az amerikai jegybank (Fed) tegnap este. Kiemelték a legutóbb érkezett, kedvezőtlen foglalkoztatási adatot, mely akár súlyosabb munkaerőpiaci problémára is utalhat. A jegybank kitart a 2%-os inflációs cél mellett, a maximális foglalkoztatás, és az árstabilitás elősegítésére törekednek. A jegybankárok körében – a dot plot – alapján némileg csökkentek a kamatemelési várakozások. Csökkentették a növekedési kilátásokat, az idei évre 2,2%-ról 2%-ra, a 2017-es évre 2,1%-ról 2%-ra vágták a prognózist. A döntést követően a dollár kismértékben gyengült az euróval szemben. A következő kamatdöntő ülésre július 27-én kerül sor.

A FED döntését követően az amerikai dollár is gyengült a főbb devizákkal szemben

A Kínai kamadöntés után a jen a 104-es szint közelébe süllyedt a dollárral szemben

Az arany túlszárnyalta a kulcsfontosságú 1300 dolláros szintet
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS