SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Búcsúznak az EU-tól a britek, óriási mélyrepülés kez - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Búcsúznak az EU-tól a britek, óriási mélyrepülés kezdődött a fontban
Az előzetes pollok ellenére szinte biztosra kijelenthető, hogy a Brexit pártiak nyerték a brit népszavazást. Az angol font sterling 30 éve nem látott mélyrepülést mutatott a dollárral szemben. - mondta el Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 06. 24. péntek 09:25

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorbrexitkilépésnagy-britanniaskóciatőzsdefont

Az európai uniós tagságról tartott brit népszavazáson a választásra jogosultak 72,1 százaléka adta le szavazatát, és az előzetes eredmények szerint a szavazók az unióból való távozásra voksoltak (Brexit). Már az európai piacnyitás előtt látható, hogy a DAX index 9-10%-os mínuszban nyithat, a font 30 éve nem látott mértékben, 10-11%-ot gyengült a dollárral szemben, a forint pedig 1,5%-ot az euróval és 5%-ot a dollárral szemben. Az első várakozások szerint a font a dollárral szemben hosszabb távon akár az 1,20-as szintet is elérheti.

 

Az általános eladási hullámban menedéket képez az arany, mely már a 1 325 dolláros szintet ugrotta át, valamint a devizák közül a dollár és a japán jen. A magyar tőzsde is az európai mozgásokat követi majd, a kockázati kitettség csökkentésével a feltörekvő piaci részvényeket is adják.

 

A jegybankok részéről elsőként verbális intervenciót várunk, Mario Draghi várakozásunk szerint már a reggeli órákban megjelenhet a sajtó előtt. Az EKB már korábban közölte, hogy cselekvési tervet állított össze az eseménnyel kapcsolatban. Várhatóan ma délelőtt összeül az Európai Parlament is, és tanácskozást tartanak szombaton Berlinben az Európai Unió alapító országainak külügyminiszterei, Németország, Franciaország, Olaszország és a Benelux-államok. A későbbiekben nem lehet kizárni egy összehangolt jegybanki fellépést sem, mellyel az árfolyamokat próbálnák stabilizálni, és nyugtatni a befektetőket.

 

Természetesen politikai vonatkozásai is lesznek a szavazás eredményének: felmerülhet David Cameron lemondása, illetve Skócia hamarosan ismét függetlenségi népszavazást írhat ki, és kiléphet az Egyesült Királyságból, majd kérvényezheti felvételét az Európai Unióba. A Brexit-szavazás eredménye Közép-Kelet-Európában is felerősítheti az Unió-szkeptikus hangokat.

A rossz hírekre a font árfolyama 30 éves mélypontra zuhant a dollárral szemben
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS