Extra funkciókért lépj be!

Továbbra is a brit kilépés fogja dobálni a piacokat a héten
A brit parlament ma fogja megvitatni a múlthét pénteki szavazás eredményeit, amit holnap fog ismertetni David Cameron, brit miniszterelnök az EU-s csúcson. Továbbra is hektikus kereskedésre számíthatunk a piacon. - mondta el Kovács Bálint, az Equilor Zrt. elemzője.
Megjelent: 2016. 06. 27. hétfő 09:15

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Kovács Bálintequilorbrexiteubritekmario draghiekb

Ma kezdődik az EKB háromnapos ülése, ahol Mario Draghi mellett Janet Yellen Fed elnök és Mark Carney, a BoE elnöke is beszélni fog. Negatív kamatlábakról és a britek EU-s kilépéséről is szó lesz.

 

Pénteken jelentős eséssel zártak a részvénypiacok, és a devizapiacon is rég nem látott mértékű mozgások voltak. Értelemszerűen elsősorban a font árfolyama gyengült, az amerikai dollár mellett a menedékdevizának számító japán jen, és svájci frank erősödött. Ma is hektikus kereskedésre számíthatunk, a folyamatosan érkező hírek befolyásolhatják a hangulatot.

 

Alighogy vége lett a drámai Brexit-szavazásnak, Nagy-Britanniában aláírásgyűjtést kezdtek az eredménnyel elégedetlenek. Az online petícióval azt szeretnék elérni, hogy az ilyen nagy horderejű döntésekről szóló népszavazásnál a szavazásra jogosultak legalább 75%-a járuljon urnákhoz, és csak akkor lenne érvényes, ha az egyik oldal legalább a 60%-os támogatottságot eléri. Ellenkező esetben újabb forduló kiírása következne. A petíciót már több mint 3 és fél millióan írták alá. Olyan, elsőre igen abszurdnak tűnő kezdeményezések is szárnyra keltek, miszerint London alakuljon városállammá, váljon ki az Egyesült Királyságból és maradjon az Európai Unió része. A Brexittel kapcsolatban bővebben egyedi sztorinkban olvashatnak.

Csúnya esést okozott a múlthét pénteki Brexit eredmény a piacokon
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS