SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Kiábrándította a befektetőket a NIKE, 4%-ot esett a rés - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Kiábrándította a befektetőket a NIKE, 4%-ot esett a részvény
Jó hangulat uralkodott tegnap a tőzsdéken és a forint is tudott erősödni a kedvező munkaerő piaci adatokra. A NIKE befektetői nem voltak elragadtatva a cég gyorsjelentésétől, esett is 4%-ot a részvény. - mondta el Varga Botond, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.
Megjelent: 2016. 06. 29. szerda 08:56

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilorforintindexeknikemonsanto

Ma reggel is pozitívnak mondható a nemzetközi befektetői hangulat, mivel a Brexit után egyre nagyobb esélyét látják a piaci szereplők a jegybanki beavatkozásoknak. Eddig csak devizaintervenciókra került sor, de több jegybank is jelezte, hogy szoros figyelemmel követik az eseményeket, és amennyiben szükségesnek látják, további intézkedéseket fognak hozni.

 

Az elmúlt nap pozitív korrekciót láthattunk a nemzetközi részvénypiacokon. Az amerikai S&P 500 1,8%-ot, a DJIA index pedig 1,6%-ot erősödött, mind a 10 fő részvényszektor emelkedéssel zárt. Európában a Stoxx Europe 600 index 2,6%-os, a német DAX index pedig 1,9%-os pluszban zárt.

 

Tegnap az amerikai kereskedési időszakban kilőtt az olaj árfolyama, amely egészen 48,4 dollárig menetelt. A WTI típusú könnyűolaj kurzusa az amerikai ásványolaj intézet (API) szokásos, keddi jelentése után talált magára. Az API szerint az amerikai olajkészletek 3,9 millió hordóval zsugorodtak a múlt héten, míg a piaci konszenzus 2,4 millió hordó volt. A hivatalos, kormányzati jelentés ma 16:30-kor esedékes.

 

A stagnáló profitszámok nem győzték meg a Nike befektetőit, a részvényárfolyam a keddi zárást követő kereskedési szakaszban 4,1%-ot esett. A Nike a negyedik üzleti negyedéves jelentésében közölte, hogy az egy részvényre eső nettó profit 49 cent lett, amely megfelelt az egy évvel korábbi értéknek és 1 centtel múlta felül a konszenzust. Az árbevétel 6%-kal 8,24 milliárd dollárra emelkedett, de ezzel sem sikerült elérni a várt 8,28 milliárd dollárt. A Nike a három fő, stratégiai piacából kettőn kiemelkedő eredményt ért el, de a hazai piacon stagnált a bevétele. Ezzel szemben Nyugat-Európában 19%-os, Kínában pedig 18%-os bevétel növekedésről jelentett a sportszergyártó. A jövőt illetően is ez a két piac adhatja a húzóerőt, hiszen a jövőbeli megrendelések Európára vonatkozóan 24%-kal magasabbak, mint egy évvel korábban, Kínából pedig 11%-kal több megrendelést kaptak, mint tavaly. A Nike összesített, jövőbeli rendelésállománya 11%-kal nőtt, amely ugyanakkor elmaradt a várt 12%-os ütemtől.

A jó munkaerő piaci adatokra mérsékelten emelkedett a forint az euróval szemben

4%-ot csökkent a NIKE részvénye a gyorsjelentést követően

Jó teljesítményt nyújtott a WTI, ismét a 48 dolláros szint fölé lendült
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS