Extra funkciókért lépj be!

A tegnapi kereskedést a Brexittel kapcsolatos félelmek mozgatták
Tovább folytatódtak a Brexit-el kapcsolatos félelmek a piacon tegnap. A főbb európai indexek közül egyedül a FTSE 100 tudott pluszban zárni. Ez a negatív hangulat az USA-ban is átgyűrűzött, ott is estek a vezető indexek. - foglalta össze Varga Botond, az Equilor üzletkötője.
Megjelent: 2016. 07. 06. szerda 09:12

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilortőzsdékftsefontcsökkenésbrexit

Ismét kockázatcsökkentő üzemmódba kapcsoltak tegnap a befektetők, miután a Bank of England tegnapi kommunikációja hangsúlyozta, hogy a Brexit negatív hatásai már észlelhetők. Az angol font áttörte az 1,30-as szintet a dollárral szemben, a WTI típusú olaj 4% feletti eséssel 47 dollár alatt jár. Az arany és ezüst árfolyama tovább emelkedett (az UBS már 1400 dollár/uncia árfolyamot jelez előre), a jen a dollárral szemben ismét a 100-as szintet közelíti. Az európai börzék nyitását tovább gyengíthetik a ma reggel megjelent, vártnál gyengébb német ipari rendelésállományi adatok.

 

A brit jegybank tegnap tette közzé a Pénzügyi Stabilitási Jelentést. A kiadvány szerint kihívásokkal terheltek a kilátások, miután a Brexit hatására a font jelentős gyengülést szenvedett el, az árfolyam volatilitása Bretton Woods óta nem volt ilyen magas. A jegybank azonnali hatállyal, 0,50%-ról 0%-ra vágta a bankok számára előírt anticiklikus tőkepuffert, mellyel a hitelezést igyekeznek élénkíteni. A brit jegybank július 14-én tartja a következő kamatdöntő ülését, a határidős árazások alapján jelenleg 66,3%-os valószínűsége egy 25 bázispontos kamatvágásnak, ami azonban tovább gyengítheti a font árfolyamát.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS