SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Jóval óvatosabbak lettek az amerikai jegybankárok - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Jóval óvatosabbak lettek az amerikai jegybankárok
Tegnap látott napvilágot a FED jegyzőkönyve, amelyben nem foglaltak egyértelműen állást a kamatemelés mellet. A napokban fontos USA-beli foglalkoztatottsági adatok érkeznek. Ezen tényezők kapcsán vizsgáltuk meg az EUR/USD grafikonját Varga Zoltánnal az Equilor elemzőjével.
Megjelent: 2016. 07. 07. csütörtök 09:15

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorfedkamatemelésjegyzőkönyeurusd

Tegnap este megismerhettük a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet. A Brexit-szavazás előtt egy héttel a jegybankárok a májusi kedvezőtlen foglalkoztatottsági adatot, illetve a britek kilépési referendumát emelték ki, mint jelentős kockázati tényezőket. A korábbi kamatdöntő ülésekkel ellentétben, most nem foglaltak egyértelműen állást az idei két kamatemelés mellett, a jegyzőkönyv hangvétele rendkívül óvatos volt. Mivel a britek a kilépés mellett döntöttek, a piaci kockázatok tovább nőttek az ülés óta, és jelenleg a határidős árazások alapján mindössze 12% az esélye annak, hogy az idei évben folytatódik az amerikai kamatemelési ciklus.

 

Ma, és holnap délután fontos foglalkoztatási adatok érkeznek, melyet a jegybank is kiemelt figyelemmel követ.

 

Ezeknek fényében érdemes megvizsgálni az euró-dollár árfolyamgrafikonját, mit mutat a technikai kép?

 

Látható, hogy a Brexit napján szignifikánsan letörésre került a december eleje óta tartó emelkedő trend, jelenleg a 200 napos mozgóátlagnál billeg a jegyzés. Amennyiben ismét az átlag alá kerül az árfolyam, további dollárerősödésre számíthatunk, ez esetben elsőként az 1,10-es szint jelenthet támaszt, alatta azonban légüres tér látható, egészen az 1,08-as szintig nem látható fontosabb támaszt, tehát ez esetben egy komolyabb esés várható. Az említett foglalkoztatottsági adatok érdemben befolyásolhatják az árfolyammozgást, különösen a holnap érkező, nem mezőgazdaságban foglalkoztattak számának júniusi változása.

Ha a 200 napos mozgóátlag alá kerül ismét a kurzus, akkor további dollár erővel számolhatunk
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS