SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Ha megvágják a kamatot a britek, folytatódik a font gyeng - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Ha megvágják a kamatot a britek, folytatódik a font gyengülése
Ma összeül a Bank of England vezérkara és eldöntik, hogy vágjanak-e a 2009 óta amúgy is történelmi mélységben tanyázó jegybanki alapkamaton. A lépésre viszont a font ismét gyengülésnek indulhat, mondta el Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője napindító videójában.
Megjelent: 2016. 07. 14. csütörtök 08:45

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Zoltánequilorfontangol fontgbpusdbritnagy-britanniakamatvágásbank of england

Ma tartja kamatdöntő ülését a brit jegybank (BoE). Várakozásunk, és a piaci konszenzus szerint 25 bázispontos kamatvágásról dönthetnek, ezzel 2009 óta ismét csökkenne az alapkamat, 0,25%-ra. A határidős árazások alapján 80% az esélye a mai kamatvágásra. Tegnap David Cameron beadta a lemondását, és Theresa May lett az új miniszterelnök. May szerint a kilépési folyamat megindítása nem sürgős, így ez ügyben továbbra is fennmaradhat a bizonytalanság. A brit jegybankelnök, Mark Carney korábban úgy fogalmazott, hogy a Brexit-szavazás után kialakuló negatív kilátások miatt szükséges lesz az alapkamat csökkentése. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a jegybank bevethető eszközei nem korlátlanok, így hosszú távú stratégia kidolgozására van szükség. Az eszközvásárlási program továbbra is fennmaradhat. A következő jegybanki előrejelzéseket augusztusban adhatják ki, ekkor esedékes majd az inflációs jelentés is. A font árfolyama a Brexit-szavazás óta jelentősen gyengült, azonban hétfőn pozitív korrekció indult. Amennyiben valóban kamatvágás lesz ma, az ismét gyengítheti a fontot.

 

Nézzük meg a grafikont, mit mutat a technikai elemzés. A hétfőn indult korrekció során visszaemelkedett a font-dollár árfolyama az 1,30-as szint fölé. Kamatvágás esetén ismét gyengülés jöhet, ez estben az 1,3130-as szintre érdemes figyelni, letörése esetén viszonylag gyorsan az 1,30-as támasznál találhatjuk a jegyzés. Long pozíciót a tegnapi maximumszint áttörése esetén lehet érdemes felvenni a következő napokban, nagyjából 1,3340-nél, ez esetben több hetes távlatban akár az 1,38-as is elérhető lehet. A pozitív forgatókönyvnek azonban jóval kisebb az esélye, kamattartás esetén lenne csak ok a font ilyen mértékű erősödésére.

Egy kamatvágás a font erejének nem tesz majd jót
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS