SELECT v.*, v.category_id, IF(s.title is null, c.title, s.title) as category, desc_short , c.title as mainCategory, UNIX_TIMESTAMP(showtime) as rawshowtime, tps.id as topic_id , tps.image as topic_image, tps.title as topic_title, tps.text as topic_text FROM video v LEFT JOIN topics tps ON (v.topic_id = tps.id) JOIN category as c ON (c.id=category_id) LEFT JOIN category as s ON (s.id=subcategory_id) WHERE v.url = :url AND status_id=1 AND showtime<=NOW() ORDER BY showtime DESC
Nem lépett a brit jegybank, már közel 5%-ot pattant vissz - (videó)

Extra funkciókért lépj be!

Nem lépett a brit jegybank, már közel 5%-ot pattant vissza a font
Meglepte a piacokat, de a Bank of England úgy hagyta a kamatot, ahogy van, sőt, a lazító programjukon sem változtatnak. A hírekre megjött a font ereje, a GBP/USD megközelítette az 1,35-ös szintet - elemzi a helyzetet Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.
Megjelent: 2016. 07. 15. péntek 09:05

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Saághy Pálequilorfontbank of englandkamatvágásgyorsjelentéskínawellsfargocitigroupterrorizmus

Tegnap meglepetésre nem csökkentette az alapkamatot a brit jegybank (BoE). A döntést azzal indokolták, hogy egyelőre nem rendelkeznek kellő mennyiségű adattal a Brexit hatásairól. Korábban Mark Carney jegybankelnök úgy nyilatkozott, hogy a nyár folyamán mindenképpen szükség lehet egy kamatvágásra, erre várhatóan augusztusban 4-én, vagy szeptember 15-én kerülhet sor. A határidős árazások alapján jelenleg az augusztusi kamatvágásra 52%, míg a szeptemberi vágásra 72% az esély.


 

Szárnyal az Erste

Az európai bankrészvényeket az Erste közlése húzta, a bank előzetes közlése szerint 2010 óta nem látott magas adózott nyereséget érhetett el a második negyedévben. A bank 2016-os tőkearányos nyeresége (ROTE) az eddig várt 10-11% helyett több mint 12% lehet. Az Egyesült Államokban pozitívan fogadták a JPMorgan második negyedéves jelentését. A tisztított EPS a várt: 1,431 dollárnál magasabb lett, 1,46 dollárt jelentett a cég. Ugyanígy az árbevétel is meghaladta a várakozásokat. (várt: 24,42 milliárd dollár. tény: 25,21 milliárd dollár)

 

Az Egyesült Államokban pozitívan fogadták a JPMorgan második negyedéves jelentését. A tisztított EPS: várt: 1,431 dollárnál magasabb lett, 1,46 dollárt jelentett a cég, ugyanígy az árbevétel is meghaladta a várakozásokat. (várt: 24,42 milliárd dollár. tény: 25,21 milliárd dollár).

 

Folytatódik a jelentési szezon a pénzügyi szektorban

A Bloomberg elemzői konszenzusa alapján a Citigroup egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó eredménye 1,101 dollár lehetett az idei második negyedévben, amely 24,1%-os csökkenésnek felelne meg az előző év azonos időszakához képest. Bevételsoron az elemzők 17,517 milliárd dollárra számítanak, ez 8,6%-os év/év alapú visszaesést jelentene. Fontos kiemelni, hogy a Citigroup a múltban jellemzően felülteljesítette az elemzők tisztított EPS-re vonatkozó várakozását, mely a mostani negyedévre vonatkozóan több mint 20%-kal csökkent az utóbbi hónapokban. A medián elemzői célár 53,79 dollár, mely lényegesen magasabb a papír jelenlegi, 43,33 dolláros árfolyamától; a nagybank részvényeit 33 elemzőből 26-an vételre ajánlják, 7-en tartást javasolnak.


 

 

Jó hírek Kínából is

Kedvező júniusi adatok érkeztek ma hajnalban Kínából. Éves összehasonlításban az ipari termelés a várt 5,8% helyett 6,2%-kal, a kiskereskedelmi forgalom 9,8% helyett 10,6%-kal bővült. A második negyedéves GDP 6,7%-os bővülést mutat a várt 6,6%-os éves alapú növekedés helyett. Az adatok azt mutatják, hogy stabilizálódott a kínai gazdaság, és jelentősen csökkenthetik a gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmakat. A piaci szereplők döntő többsége ezúttal is szkeptikus az adatok valós tartalmával, és a növekedés fenntarthatóságával kapcsolatban.

Megjött a font ereje, mert nem nyúltak az alapkamathoz
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS